Hooggevoelig

Deze dingen begrijp je echt niet als je heel gevoelig bent

Als je heel gevoelig bent dan begrijp je deze dingen echt niet

Soms is het vervelend om heel gevoelig te zijn, maar er zitten ook voordelen aan. Want wanneer je hooggevoelig bent dan ben je ook empathisch en heb je een betere intuïtie  dan andere mensen. En zoals we al eerder hebben geschreven is bijna 20% van de mensen hooggevoelig.

En als je hooggevoelig bent dan snap je sommige dingen gewoon echt niet. Onderstaand vind je een aantal voorbeelden van dingen die voor iemand die hooggevoelig is totaal niet logisch zijn:

1 Je sterk voordoen als je emotioneel bent
Hooggevoelige mensen zijn emotioneel en huilen over het algemeen vaak, maar niet omdat ze breekbaar of kwetsbaar zijn. Nee het maakt niet uit of ze blij, verdrietig, boos of geraakt zijn, als ze een emotie voelen dan komen er tranen. Ze schamen zich vaak voor deze eigenschap, maar ze hebben hier helemaal geen controle over. En je schamen voor je emoties, dat is ook nergens voor nodig!

2 Zenuwachtig getik of geklik met pennen
Luide en herhalende geluiden zijn het ergst. Hooggevoelige mensen voelen zich heel snel overprikkeld door hun omgeving, waardoor geluiden extra frustrerend kunnen zijn.

3 Onbeleefdheid
Hooggevoelige mensen zijn zeer gewetensvol en dat houdt meer in dan alsjeblieft en dank je wel zeggen. Omdat ze zo bezig zijn met andere mensen zullen ze niet zo snel iemand anders in de weg zitten. Je zult iemand die hooggevoelig is waarschijnlijk ook nooit zien voordringen in de rij voor de kassa. Daarnaast hebben ze het ook feilloos door wanneer iemand anders ongemanierd is.

4 Een horrorfilm kijken voor je plezier
Een horrorfilm kijken voor je ontspanning? Als je heel gevoelig bent dan moet je daar niet aan denken! Gevoelige mensen zijn enorm empatisch, wat betekent dat ze zichzelf heel erg goed kunnen verplaatsen in het slachtoffer, aldus onderzoek. En daarom zijn horrorfilms niet het favoriete genre van gevoelige mensen.

5 “Opbouwende” kritiek
Een gevoelig persoon zal veel langer stil staan bij een punt van kritiek van bijvoorbeeld zijn of haar manager dan iemand anders. Gevoelige mensen vinden kritiek krijgen enorm stressvol en ze blijven er erg lang mee zitten.

6 Makkelijk een keuze maken
Of het nou gaat om het uitkiezen van een restaurant of het maken van een verandering in je carrière, elke keuze die je maakt voelt alsof het gewicht van de wereld op je schouder drukt. Hooggevoelige mensen hebben de neiging om te stressen over de keuzes die ze moeten maken omdat ze enorm bang zijn om de verkeerde keuze te maken.

7 Groepslessen in de sportschool
Gevoelige mensen sporten over het algemeen liever alleen. Met z’n allen zumbapassen of steppen in een groep vinden ze vreselijk. Ze hebben dan het gevoel dat elke stap die ze verkeerd doen wordt gezien en bekritiseerd.

8 Zeggen dat een tatoeage nemen “totaal geen pijn doet”
Een gestoten teen kan ook verschrikkelijk zijn, want gevoelige mensen zijn vaak ook heel gevoelig voor pijn. Ze worden nou eenmaal meer beïnvloed door pijn dan anderen.

9 Niet zien dat iemand overstuur is
Gevoelige mensen hebben het direct door wanneer iemand niet goed in zijn vel zit of wanneer iemand overstuur is. Dit komt omdat ze de energie van iemand direct opmerken. Ze vinden het dan ook onbegrijpelijk wanneer andere mensen dit niet op deze manier aanvoelen.

10 “Gevoelig” uitspreken alsof het een zwakke eigenschap is
Wanneer je hooggevoelig bent dan heb je vaak genoeg in je leven gehoord dat je te zwak, te gevoelig, te emotioneel of te intens bent. Maar onderzoek toont aan dat je er niets aan kunnen doen. En waarom zou je ook? Gevoeligheid is een prachtige eigenschap waar onze hedendaagse maatschappij wel wat meer van kan gebruiken.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? 

Huffingtonpost.com Foto: Figtny.com