Geluk

Stop met het breken van je eigen hart

Stop met het breken van je eigen hart

Vertel jezelf niet langer meer dat je niet goed genoeg bent. Denk niet meer dat jij minder bent dan de rest. Stop met nadenken over elk minpuntje en over elk teken van zwakte.

Geef jezelf niet lang de schuld van elke relatie die is mislukt, van iedereen die weg is gelopen of van elke connectie die dood is gebloed. Stop met denken dat er is mis met jou is, alleen maar omdat een relatie niet is gelopen zoals jij had gewild.

Stop met wensen dat je iemand anders was, iemand die beter, knapper, sterker, zelfverzekerder is. En houd op met piekeren over de mensen die je bent kwijtgeraakt, de woorden die had moeten zeggen of de woorden die je juist wel hebt gezegd.

Stop met het breken van je eigen hart!

De wereld is te groot, te chaotisch, te wreed om ook nog eens je eigen grootste vijand te zijn. Om jezelf de schuld te geven voordat iemand dit doet en om steeds te blijven hangen in wat had kunnen zijn. Want in de wereld zijn veel meer mensen die van je houden, die je waarderen en die je koesteren dan die paar mensen die dit niet doen.

De wereld gaat te snel om terug te kijken naar alle dingen en mensen die je bent verloren, om je te voelen alsof je nooit de volgende stap bereikt en om te denken dat deze frustrerende momenten alles zijn wat er is. De tijd is aangebroken om niet meer achterom te kijken, te stoppen met het geloven van de leugens die jij jezelf vertelt.

Het is tijd om jezelf te zien als het fantastische, unieke en complexe wezen dat je bent, niet perfect en juist daarom prachtig.

Het is tijd om te lachen om de fouten die je hebt gemaakt, want het waren levenslessen. Het is tijd om angst en spijt het hoofd te bieden, want dit zijn de momenten die je hebben gemaakt wie je nu bent. Het is tijd om te lachen om het verleden en om vol energie vooruit te gaan.

Het is tijd om te stoppen met het breken van je eigen hart, het is tijd om het op te bouwen. Bouw het met woorden van liefde en aanmoediging. Bouw het met hoop en vooruitdenken. Bouw het met vergeven en positiviteit voor alle lessen die je hebt geleerd.

Bouw het met de vriendelijkheid en de tederheid die de wereld niet altijd geeft. Bouw het met liefde. En kijk als je leert om mensen binnen te laten, als je leert om pijn los te laten en als je leert wie je bent. Kijk als jij je realiseert dat je altijd al heel bent geweest, dat je altijd al sterk en waardig bent geweest. Kijk hoe jij opbloeit.

PS. Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? @herhealth.nl

thoughtcatalog.com