Geluk

10 manieren om jezelf te zijn

Het mooiste wat je kunt worden is jezelf

Wees jezelf. Accepteer wie je bent, accepteer je ideeën, je plannen, je uiterlijk en je kracht…

1 Ken je prioriteiten
Over 20 jaar maakt het echt niet meer uit hoe je haar zat of wat voor schoenen je aan had. Wat belangrijk is is hoe je van anderen hield, wat je het hebt geleerd en wat je met deze wijsheid hebt gedaan.

2 Neem je verantwoordelijkheid
Als je echt wilt dat er goede dingen in je leven gebeuren dan moet jij ze zelf laten gebeuren. Je kunt niet afwachten tot dingen veranderen, je moet actie ondernemen. Wat zijn jouw doelen? Wat zijn jouw dromen? Weet wat je wilt.

3  Weet hoeveel je waard bent
Als iemand je behandelt als een mogelijke optie dan maak je het die ander makkelijk door deze optie voor de ander uit te sluiten. Want als jij bijna niets betekent voor iemand dan moet je deze persoon achter je laten. Dit heeft niets te maken met trots, dit heeft te maken met zelf-respect. Weet hoeveel je waard bent en hoeveel je verdient.

4 Kies de dingen die jij belangrijk vindt
Wat vind jij belangrijk in het leven? Kies de dingen die voor jou belangrijk zijn, die ervoor zorgen dat je hart een sprongetje maakt. De meeste mensen weten wat ze belangrijk vinden, maar toch kiezen ze er niet voor. Ze raken afgeleid en stellen niet de juiste prioriteiten. Kies daarom voor de dingen die belangrijk zijn.

5 Houd van jou
Laat iemand van je houden zoals je bent. Laat iemand van je houden met als je zwakke punten en met al de dingen die die je nog niet hebt bereikt. Laat iemand altijd van je houden en laat die iemand JOU zijn.

6 Accepteer je sterke en zwakke punten
Wees zelfverzekerd genoeg om jezelf te zijn. We verspillen te veel tijd met onszelf vergelijken met anderen en wensen dat we iemand zijn die we niet zijn. Iedereen heeft zijn eigen krachten en zwakheden en pas wanneer we onszelf helemaal accepteren kunnen we zijn wie we moeten zijn.

7 Kom voor jezelf op
Jij bent geboren om echt te zijn, niet om perfect te zijn. Jij bent op deze aarde om jezelf te zijn, niet om te zijn wat anderen van je verlangen. Kom voor jezelf op!

8 Leer van mensen en ga verder als dit nodig is
Je kunt mensen niet veranderen, of je accepteert ze of je begint je leven te leven zonder ze. En omdat iets eindigt betekent het niet dat het nooit had mogen zijn. Je leeft, je leert, je groeit en je gaat verder.

9 Word comfortabel met oncomfortabel zijn
Het leven zoals we het kennen kan ineens veranderen. Vriendschappen kunnen opbloeien, carrières kunnen stoppen en hoop wat verloren is gegaan kan opeens weer terugkomen. Het leven verandert altijd, accepteer dit. Soms is het leven fijn en comfortabel en soms is het oncomfortabel, ga hier flexibel mee om.

10 Geef nooit op!
Dit is jouw leven: jij kunt er wat van maken. Jij kunt het creëren of je kunt iemand anders je leven laten bepalen. Het is nooit te laat om de persoon te worden die je zou moeten zijn. Blijf leren, aanpassen en groeien.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?