Gezondheid

Een traplift kopen of leasen; dit zijn de belangrijkste verschillen

Een traplift kopen of leasen; dit zijn de belangrijkste verschillen

Heb je om welke reden dan ook een traplift in je woning nodig? Dan komt er een hoop op je af. Je moet een geschikte traplift kiezen, je moet je in de financiën verdiepen en je moet mogelijk veranderingen aan je huis door laten voeren.

Alles begint uiteindelijk met een goede voorbereiding. Lees je daarom goed in. In dit artikel vind je direct alle informatie over het kopen en leasen van een traplift. Zowel het kopen als het leasen van een traplift brengt unieke voordelen met zich mee. Daar lees je in dit artikel alles over.

Voor- en nadelen van het kopen van een traplift

Als je een traplift nodig hebt, komt er dus veel op je af. Zo is het ook zaak om contact met je gemeente op te nemen. De Wet maatschappelijke ondersteuning schrijft voor dat de gemeente er alles aan moet doen om jou zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Dit zorgt onder meer voor de verplichting voor de gemeente om voor jou een traplift te kopen.

Dit is dan ook reden nummer 1 om ‘gewoon’ te kiezen voor het kopen van een traplift. Je hebt hier zelf geen kosten aan, indien je over een Wmo indicatie beschikt. Beschik of krijg je deze indicatie niet? Dan moet je wel zelf voor de kosten van de traplift opdraaien. In dat geval zijn de tweedehands trapliften mogelijk een interessante optie. Hier kun je oprecht veel geld mee besparen.

Een belangrijk voordeel is dat je alles zelf kunt bepalen. Je kunt zelf de gewenste traplift van het gewenste merk kiezen. Dat is bij leasen een ander verhaal. Bij leasen ben je altijd afhankelijk van het aanbod van de aanbieder.

Ook is het prettig dat je eigenaar van de traplift bent. Heb je na verloop van tijd geen traplift meer nodig? Dan kun je je gebruikte traplift zelf verkopen. Hier kun je zeker nog een mooi bedrag voor ontvangen.

Uiteraard loop je ook bepaalde risico’s. Gaat er bijvoorbeeld iets kapot, terwijl de traplift niet meer in de garantie zit? Dan moet je zelf voor de kosten opdraaien.

Voor- en nadelen van het leasen van een traplift

Het leasen van een traplift is een interessante optie. Dit komt onder meer doordat je veel zekerheid hebt. Je weet dat je elke maand hetzelfde bedrag voor de traplift moet betalen. Gaat de traplift onverhoopt kapot? Dan is dit het risico van de leasemaatschappij c.q. aanbieder.

Bij leasen heb je dus eigenlijk nergens naar omkijken. Wel is het zo dat je altijd afhankelijk van een externe partij bent. De traplift blijft immers van hen en je bent ook van hen afhankelijk voor het onderhoud. Of voor de service die verleend moet worden.

Tevens kun je niet uit elke willekeurige traplift kiezen. Vaak heeft een aanbieder maar een paar trapliften in het aanbod. Je moet binnen dit beperkte aanbod dan tot de juiste keuze komen. Wellicht moet je daarvoor bepaalde concessies doen. Dat wil je uiteraard liever niet..