Ontspanning

De belangrijkste skincare producten voor een stralende huid! 

skincare

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de verzorging van je huid. Onze huid wordt namelijk elke dag blootgesteld aan schadelijke invloeden, zoals de kou, uv-straling en zelfs stress kan een invloed hebben op je huid. Daarnaast kun je ook huidveroudering vertragen door de juiste skincare producten te gebruiken. Nadat je 25 bent neemt de productie van hyaluronzuur en collageen af. Hierdoor beginnen de eerste tekenen van huidveroudering zichtbaar te worden. En dit wil je natuurlijk zo veel mogelijk uitstellen! Daarom delen wij de belangrijkste skincare producten die je in huis moet hebben, zodat je huid er altijd jong en stralend uitziet!    

Hydrateer je huid extra met een gezichtsmasker

De meeste mensen hebben wel een standaard skincare dag- en nachtroutine met bijvoorbeeld een cleanser en een moisturizer, maar vaak wordt het gebruik van een gezichtsmasker overgeslagen. Het is aan te raden om 1 à 2 keer per week je huid een ultieme boost te geven met een gezichtsmasker. Hierbij heb je ook keuze uit vele varianten, zoals een peel-off, klei en modder masker. De keuze die je maakt, is afhankelijk van je huid en de specifieke behoeften die je wilt aanpakken. Door een masker toe te voegen aan je skincare routine ben je ervan verzekerd dat de conditie van je huid nog beter wordt. Daarnaast is het ook de ideale manier om een momentje rust voor jezelf te nemen!

Extra werkende stoffen met een serum 

Naast het gebruik van een moisturizer is het van belang om dagelijks je huid in te smeren met een serum. Een serum heeft twee doelen: het voegt een grote hoeveelheid werkzame stoffen toe aan je huid en het zorgt ervoor dat je huid goed wordt onderhouden. Er zijn verschillende soorten serums die extra ondersteuning aan je huid kunnen bieden, zoals retinol, anti-aging, vitamine A en vitamine C serum. Hierbij is de keuze ook weer afhankelijk van de specifieke behoefte van je huid. Een moisturizer heeft een vochtinbrengende functie, maar een serum dringt echt door alle huidlagen in, zodat je altijd een goede huidconditie kunt behouden.     

SPF voor het vertragen van het huidverouderingsproces     

Met SPF wordt natuurlijk zonnebrand bedoeld. UV-straling veroorzaakt niet alleen hyperpigmentatie of een verhoogd risico op huidkanker, het maakt je huid ook oud. Hierbij kun je denken aan rimpels en verslapping van de huid. Ook hebben veel mensen de misconceptie dat de huid alleen met zonnebrandcrème moet worden ingesmeerd in de zomer. Dit is echter niet waar! uv-A-stralen zijn ook aanwezig in de herfst en winter, wanneer de zon niet schijnt. Dat je je huid alleen moet insmeren wanneer de zon schijnt en je een dagje op het strand gaat liggen is dus een fabel. De huid moet elke 2 uur worden ingesmeerd, anders heeft het niet effect voor op de lange termijn. Naast je gezicht is het ook raadzaam om je nek en decolleté mee te nemen tijdens het insmeren. Ten slotte is de hoeveelheid die je nodig hebt minstens één theelepel.