Gezondheid

7 gezonde snacks die ook nog eens heel lekker zijn!

7 gezonde snacks die ook nog eens heel lekker zijn!

Het is belangrijk gezond te eten en drinken, maar soms raken mensen toch in de verleiding allerlei snacks te nemen. Vaak zijn ze niet gezond. Jammer, want er zijn zoveel gezonde snacks die veel lekkerder zijn en je lichaam de voedingstoffen geven die het verdient.

We gaan je daarom in dit artikel 7 van die heerlijke en gezonde snacks laten zien. Je kan ze zo in de supermarkt of andere winkels halen. Laat al die ongezonde snacks dus links liggen en ga voor de overheerlijke producten die jouw gezondheid ook nog eens een boost geven.

7 gezonde snacks die het water in je mond laten lopen

Er zijn zoveel gezonde snacks die overheerlijk zijn. Het zal voor de mensen die in overmaat zoete (geraffineerde) suikerrijke producten eten even wennen zijn, en ook wanneer je normaal gewent bent elke dag een grote reep chocolade te eten. Maar je smaakpapillen passen zich snel aan, en na het eten van deze lekkernijen uit de natuur zal je niks anders meer willen.

1. Nootjes

We bedoelen dan niet de nootjes met chocolade er omheen of suikerpinda’s. Maar gewoon lekkere verse nootjes van de markt, zonder toegevoegde stofjes, suikers en zouten of E-nummers. Je vindt ze ook wel in bepaalde (natuur) winkels of toko’s.

Vers gebrande (of rauwe) nootjes zijn namelijk heel gezond voor je. En zitten bomvol gezonde vetten en eiwitten. Je kan er daarom gerust een handje van nemen elke dag. Zolang je het niet in overmaat eet is dit heel gezond.

Verder heb je ook genoeg keuze namelijk lekkere cashewnootjes, pinda’s, walnoten, paranoten, hazelnoten, pistachenoten en meer.

2. Fruit

Je kan ook lekker 1 of 2 stuks fruit nemen per dag. Wie kent de slogan “2 ons groente en 2 stuks fruit niet”? Het is natuurlijk niet voor niks dat dit geadviseerd wordt.

Veel fruitsoorten zijn lekker zoet en bevatten fructose. Het zijn natuurlijke suikers die je gerust zo af en toe wel eens kunt nemen. En dus heel anders dan de geraffineerde suikers die in veel andere (verpakte) producten zitten.

In fruit zitten daarbij ook nog veel andere gezonde dingen, waaronder veel vitamines en mineralen …maar ook voedingsvezels die bijdragen aan een gezonde maag- en darmflora. Je moet ze dan bij voorkeur wel echt eten en niet gaan persen in sapjes (wat ook kan, maar dan zitten er minder voedingsvezels in).

3. Salades

Je kan heerlijke salades maken met bv. een vleugje dressing op basis van olijfolie. Heerlijk fris en ongelooflijk voedzaam. Je kan het ook prima eten tijdens afvallen (wanneer je met overgewicht te maken hebt).

Het eten van groente en bepaalde rauwkost mag je dan namelijk (vaak) onbeperkt doen. En het kleine beetje gezonde vetten (olijfolie, zonnebloemolie of vergelijkbare dressing) zijn ook gezond voor je. Indien je er niet teveel van neemt, kan dat dus ook prima bij gewichtsbeheersing.

4. Rauwkost

Je kan hierbij denken aan alle losse rauwkost die je ook door salades kunt doen. Een heerlijke frisse komkommer, paprika en zelfs worteltjes. Ze zijn al lekker zonder iets erop, maar je kan ook gezonde dressing maken hiervoor.

5. Vis

Je kan zo af en toe tussendoor ook een lekker stukje vis eten. Het gaat hier dan bij voorkeur om vetten vis (niet met bakvet, maar van nature). Zoals zalm, paling, haring, makreel, tonijn en meer. Vis zit bomvol gezonde omega-3 vetzuren, eiwitten en is licht verteerbaar.

Het is dus zeker een aanrader om wat plakjes zalm op bv. een stukje komkommer te leggen en dit tussendoor of ’s avonds te snacken.

6. Zaden en pitten

Ze zijn heel lekker voor tussendoor, net zoals bij noten …gewoon een handje te nemen. Of je kan ze door andere snacks doen. Net zo gezond en heerlijk om mee te variëren.
Je kan hierbij denken aan lekkere pompoenpitten (probeer deze ook maar eens) of zonnebloempitten die eigenlijk iedereen wel kent.

Ze zijn over het algemeen ook niet zo heel duur. Je kan soms echt flinke zakken hiervan halen bij natuurwinkels (of bv. op de markt) voor weinig. Terwijl ze dus zo gezond voor je zijn en lekker smaken.

7. Er zijn ook talloze heerlijke gezonde snack-recepten

Je kan natuurlijk gaan voor gezonde producten om te snacken, maar misschien houd je er wel van om je snacks nog wat uitgebreider te maken. Zo zijn er talloze heerlijke gezonde snack-recepten die je kunt proberen.

We hebben er hier al een aantal gevonden voor je, alleen bij het kijken naar de foto’s loopt het water je al in de mond. En het grappige is dat je jezelf wellicht soms afvraagt of alles ook echt gezond is, of dat er minder gezonde dingen tussen zitten. Maar ze zijn allemaal juist heel gezond voor je.

En omdat je er ook nog wat werk in steekt (niet veel, want ze zijn feitelijk zo klaar) verbrand je toch ook weer een paar extra calorieën. Het is ook leuk om samen te doen met familie, vrienden of andere gezinsleden.

Wil je alvast een paar van die heerlijke gezonde snacks zelf testen?

Ga dan eens met deze gezonde snacks aan de slag … er zal zeker wat lekkers voor je tussen zitten en geeft je ook een berg inspiratie!

Wil je nog meer gezonde snacks ontdekken?

We hebben hier nog een aantal gezonde producten voor je die bijna allemaal kant en klaar in de winkel liggen. Er zitten ook nog een paar dingen tussen, waarvoor je even iets meer werk moet doen.

Het voordeel van al deze producten en recepten is dat ze echt heerlijk zijn …en dus een flinke bijdragen leveren aan het boosten van je gezondheid!