Gezondheid

Snelle manieren om je huis gezonder te maken

Snelle manieren om je huis gezonder te maken

1 Vocht
Wist jij dat er altijd vocht in onze lucht zit? Dat is niet erg, maar soms zit er te veel vocht in onze lucht en dit kan wel problemen veroorzaken. Te veel vocht kan namelijk voor schimmel op de muren en nare luchtjes zorgen en het is slecht voor je gezondheid. Want een te hoge luchtvochtigheid kan astma of allergische klachten veroorzaken. Ventilatieroosters in bijvoorbeeld de keuken zorgen ervoor dat stoom je huis kan verlaten. Zorg dus dat deze roosters of ventilatorbladen schoon zijn zodat de stoom kan ontsnappen. Soms zijn deze roosters niets voldoende om het te veel aan vocht aan de lucht te onttrekken, gelukkig kun je hier doormiddel van een luchtontvochtiger eenvoudig wat aan doen. Een luchtontvochtiger onttrekt overtollig vocht uit de lucht en blaast droge lucht in de ruimte. Zo wordt je vochtprobleem echt aangepakt en maak je je huis weer gezond! De’longhi heeft verschillende luchtonvochtigers in hun assortiment die naast goed voor je leefomgeving, ook nog eens mooi vormgegeven zijn!

2 Doe de ramen open
Een gemiddeld huishouden produceert wel 10 tot 15 liter vocht per dag, dit door transpireren, uitademen, koken en wassen.
Deze vochtige lucht is vervuild en moet het huis worden uitgevoerd zodat frisse lucht het huis in kan stromen. Een slecht geventileerd huis kan leiden tot hoofdpijn, benauwdheid, hoesten, slijmvorming, chronische neusverkoudheid en astma. Dus gooi lekker die ramen open laat de frisse lucht je huis binnen!

3 Maak je gadgets schoon
Je mobieltje en het toetsenbord van je computer behoren waarschijnlijk tot de vieste dingen in je huis (10 keer viezer dan een toilet). Klop af en toe zachtjes het vuil uit je toetsenbord en reinig je toetsenbord, muis en mobieltje regelmatig.

4 Kijk onder de gootsteen
Het gootsteenkastje is de plek waar schimmels vaak voorkomen. Andere plekken waar schimmels vaak voorkomen zijn rondom de afwasmachine, wasmachine en droger.

5 Schaf een lepelplant aan
Lepelplanten zorgen voor een goede luchtvochtigheid  en ze absorberen bepaalde chemicaliën waardoor ze zorgen voor een goede luchtzuivering.

6 Ga eens kritisch door je make-up
Gooi alle oude producten weg want oude make-up kan huidirritatie en ooginfecties veroorzaken. Vervang oogschaduw jaarlijks, mascara om de 3 maanden en blushes en poeders om de 3 jaar. Probeer je make-up daarnaast droog en koel te bewaren.

7 Bewaar kleding wat je niet gebruikt in vacuumzakken
Een vacuumzak houdt je kleding droog, schoon en vrij van bijvoorbeeld zilvervisjes.

8 Leeg je regelmatig stofzuigerzak
Wanneer jij je stofzuigerzak niet leegt of vernieuwt blijven stof en allergenen in je huis hangen.