Relaties

Je verdient beter dan hem en diep van binnen weet je dit zelf ook

Jij bent beter af zonder hem

Ik weet dat het moeilijk voor je is om toe te geven aan jezelf, want je wilt niet geloven dat je zoveel van jezelf opgeeft voor iemand die jou eigenlijk niet verdient.

Hij maakt je gelukkig, dat begrijp ik, maar behandelt hij je ook zoals je verdient? Hij haalt je naar beneden en geeft je het gevoel dat je niets waard bent, helemaal wanneer hij iets verdraait zodat het opeens jouw schuld lijkt.

Ik weet dat je van hem houdt met heel je hart en dat hij ook van jou houdt. Maar het verschil is dat alle liefde die hij in zijn hart heeft nooit genoeg zal zijn. Hij geeft je al zijn liefde, maar nog verdien jij veel beter. Zijn liefde is niet genoeg voor jou en dat betekent niet dat jij een afhankelijk persoon bent die altijd maar meer wilt, jij houdt van iemand met alles wat je in je hebt en jij hebt iemand nodig die meer van jou houdt dan hij dit doet.

Je hebt iemand nodig die bij je past, iemand die net zo positief is als jij en die een hart vol liefde te delen heeft.

Er zal iemand komen die jou complimentjes geeft in plaats van je vertelt dat jij er ‘anders’ of ‘apart’ uitziet. Er zal iemand zijn die jou steeds weer vertelt dat hij van je houdt, in plaats van iemand die het alleen uit gewoonte en alleen als jij het zegt, zegt. Er zal iemand komen die je niet waardeloos laat voelen, maar die je juist beter laat voelen als jij je slecht voelt. Er zal iemand zijn die alle lege gaten die hij bij je maakt zal opvullen.

Ik weet dat je het niet wilt accepteren of er zelfs wilt aan denken. Ik weet dat je soms heel gelukkig bent, maar met hem ben je maar af en toe gelukkig. Hij kan je leven niet een stukje mooier maken, je rust, plezier en veiligheid geven. Met hem weet je wat je kunt verwachten en je weet dat geluk nooit lang duurt. Je weet dat je oneindig veel ruzies gaat krijgen en dat hij je belooft om te veranderen, maar dat dit nooit gebeurt. Omdat hij weet dat hij jou heeft. Hij weet dat hoe erg hij er ook een zooitje van maakt, jij bent er voor hem omdat jij zo’n goed hart hebt en je om mensen geeft, ook om hem zelfs als hij het niet verdient.

Ik weet dat je diep van binnen weet dat dit niet goed is. Ik weet dat je ergens diep van binnen weet dat je beter kunt krijgen, maar dat je bang bent om weg te gaan. Je bent bang om weer opnieuw te beginnen en een leven achterlaten met iemand is ook eng. Maar je bent een slimme vrouw en je weet dat je hoe dan ook weer geluk zult vinden, je vindt dit geluk in jezelf.

En als je dan toch blijft, dan vraag ik je één ding – luister niet naar hem wanneer hij je probeert te kleineren en waneer hij kwetsende dingen tegen je zegt wanneer jullie ruzie hebben. Krijg nooit het gevoel dat jij niet goed genoeg bent, want je bent het wel waard. Je bent het meer dan waard en het gevoel wat daar diep van binnen in je zit, dat gevoel is juist!

Ik zal je nooit vertellen hoe jij je leven moet leiden, maar ik denk dat je zelf ook wel weet dat je beter bent dan hem en ik vind het vreselijk dat je hier genoegen mee neemt. In plaats van een leefde vol geluk, harmonie en vreugde. Geen enkele relatie is perfect, maar je kunt meer dan alleen af en toe geluk ervaren, en dat is wat jij verdient. Jij verdient iemand die je omhoog tilt en die alleen het beste met je voor heeft in plaats van iemand waarbij jij altijd zo hard moet werken en die nooit echt gelukkig is.

thoughtcatalog.com