Kinderen Relaties

Waarom een paar dagen weg zonder kids zo goed is voor je relatie

Waarom een paar dagen weg zonder kids zo goed is voor je relatie

Relaties zijn niet altijd makkelijk. Relaties met kinderen zijn nog moeilijker, want kinderen opvoeden is een uitdaging. Kinderen zijn fantastisch en een verrijking van je leven, maar kinderen vragen bijna al je focus en soms voelt je gezin als een marathon; we blijven doorgaan, zelfs als we uitgeput zijn. Dus terwijl we ons door de uitdagingen van het ouderschap heen worstelen worden onze relaties steeds minder een prioriteit. We hopen dat deze gewoon blijven bestaan terwijl we het druk hebben met ons leven.

We vallen als we in bed liggen direct in slaap en sommige dagen heb je elkaar niet eens echt gesproken. En hoewel jij en je partner veel van elkaar houden hebben zelfs de beste relaties connectie nodig. Maar momenten om echt aan die connectie te werken zijn zeldzaam.

Daarom is het zo goed om af een toe een break te nemen van de kinderen. Even de vader en moeder modus uitschakel en weer even jullie zijn. Erachter komen waarom jullie ooit bij elkaar zijn gekomen. Je weer een geliefde en partner voelen. Tijdens deze momenten kunnen jullie praten, niet over het sportschema of het tandartsbezoek van de kinderen, maar echte gesprekken. Focus op elkaar zonder dat een mini-mens om je aandacht schreeuwt.

Denk nou niet dat wanneer je een paar dagen met elkaar weg bent je direct de meest romantische, terug naar de tijd dat je elkaar net leerde kennen, we komen ons bed niet meer uit periode moet hebben. Het is genoeg om een stap terug te doen, om samen te kunnen praten in alle rust. Om elkaar weer te bekijken als man en vrouw en niet als vader en moeder. Om elkaar weer echt te zien als partners en niet als ouders. Weg van de automatische piloot, maar terug in het nu. 

Werken aan jullie band, aan jullie basis is belangrijk. Jullie vormen deze basis voor jullie kinderen. Jullie kinderen krijgen hun kracht en gevoel van veiligheid uit deze basis. Dus als jullie basis verwaarlozen, dan doe je je kinderen eigenlijk te kort. Ironisch als je bedenkt dat je juist zo druk bent om de kinderen gelukkig te houden.

Het kan qua oppas en financiële middelen een uitdaging zijn om er samen tussenuit te gaan, maar het is het wel waard. Samen een dagje er tussenuit kan ook al veel doen, want werken aan jullie connectie moet ondanks alle drukte een prioriteit blijven.