Relaties

Voor de duidelijkheid, relaties gaan niet vanzelf

Even voor de duidelijkheid: relaties gaan niet vanzelf

Relaties kunnen rommeling, ingewikkeld en soms zelfs frusterend zijn. Het vraagt veel van 2 mensen om samen te groeien en om sterke basis te creëren. Ze moeten de dingen die hen in het verleden hebben pijn gedaan achter zich laten, ze moeten de ander vertrouwen en ze moeten voor elkaar kiezen.

Als je naast je relatie ook nog eens werkt aan persoonlijke worstelingen dan vraagt dit commitment, compromissen, tranen en een lach, moe worden maar nooit los willen laten, elkaar soms niet leuk vinden, maar wel bewust voor elkaar blijven kiezen. Relaties vragen geduld, liefde en begrip. Relaties vragen om elkaars minpunten te accepteren en geloven in de goedheid van je partner.

Maar bovenal vragen relaties om liefde. De puurste vorm van liefde die je kunt geven. Je hebt liefde nodig die niet oppervlakkig is, maar liefde die gebaseerd is op gevoelens, emoties, acceptatie en verbondenheid. Soms zul je uitgedaagd worden om het juiste te doen, ook als dit moeilijk is. Je kiest voor je relatie, voor je partner.

Bewaar dit artikel op Pinterest

Er zullen uitdagingen en drempels zijn. En je hebt 2 mensen nodig om een relatie te laten slagen, een team om er sterker uit te komen. Weet dat er geen enkele relatie perfect is, stop daarom ook met dit verwachten. Leer om lief te hebben, om aan dingen te werken, om dingen te accepteren en om dingen los te laten. Er zal altijd iets mis zijn aan jou en aan je partner. Iedereen is er wel eens klaar mee, iedereen wordt wel eens boos en iedereen denkt wel eens dat er iets mist.

Maar tijdens deze moeilijke momenten zul je erachter komen wat echte liefde betekent. Liefde betekent ervoor gaan, ook als je het eng vindt. Liefde betekent uit je comfort zone stappen. Liefde betekent onthouden waarom jullie elkaar hebben gekozen. Liefde is niet alleen het accepteren van elkaars mooie kanten, maar ook van de mindere. Liefde betekent dat je moeilijke tijden samen kunt overwinnen, dat je je geliefd voelt, dat je je niet langer alleen voelt en dat je weet dat er altijd iemand is die er voor jou zal zijn.

Thoughtcatalog.com