Gezondheid

Van deze 5 kamerplanten is wetenschappelijk bewezen dat ze je beter laten voelen

Van deze 5 kamerplanten is wetenschappelijk bewezen dat ze je beter laten voelen

Planten in huis zorgen voor sfeer, ze brengen de natuur binnen en ze geven kleur aan je interieur! En van deze 5 wonderplanten is wetenschappelijk bewezen dat ze je stemming ook nog eens een oppepper geven. Dus zet die extra stap in zelfliefde en schaf één van deze planten aan:

1 Lavendel
Deze mooie paarse plant wordt al duizenden jaren gebruikt om zenuwen te kalmeren, hoofdpijn te verminderen, pijn tijdens de bevalling te verzachten, vergeetachtigheid te voorkomen en depressie te verminderen. Hoewel er al enorm veel studies gedaan zijn naar de effectiviteit van lavendel is er één studie in het bijzonder die de kalmerende werkzaamheid van de plant aantoont. Deze studie liet namelijk zien dat de geur van lavendel de hartslag van studenten in stressvolle situaties naar beneden bracht. Dus voel jij je gespannen of gestrest? Schaf deze mooie paarse plant aan!

2 Aloë Vera
De oude Egyptenaren noemende het de plant van de onsterfelijkheid. Er wordt gezegd dat Aloë Vera positieve energie naar een huis brengt. Wetenschappelijk is aangetoond dat Aloë Vera de lucht zuivert en dat het ’s nachts zuurstof produceert waardoor we beter slapen en de volgende ochtend minder humeurig zijn.

3 Klimop
Deze plant is echt een enorm effectieve luchtzuiveraar. Wetenschappers van NASA noemden dit de beste luchtzuiverende plant! Ze zuigen smog en rook op en zorgen zo voor een zuiverdere kamer. Bonuspunten: ook als je geen groene vingers hebt is klimop een goede plant; ze hebben weinig water of licht nodig om te kunnen bloeien.

4 Basilicum
Deze kruid is niet alleen lekker door je pasta, het geeft ook nog eens een fijne geur af. De geur die basilicum afgeeft bevat linalool (wat veel wordt gebruikt in aromatherapie) en een team van Japanse wetenschappers kwam er tijdens een studie met laboratoriumratten achter dat blootstaan aan linalool stress ver mindert. Dus voel jij je gestrest, ruik even aan die basilicum voordat je hem in de pasta gooit!

5 Lepelplant
De lepelplant heeft mooie witte bloemen en staat dus super mooi op je vensterbank. Maar daarnaast is ook aangetoond dat lepelplanten sporen van schimmel in de lucht effectief verwijderen. Daarnaast neutraliseren ze giftige gassen als koolmonoxide en formaldehyde.

purewow.com