Geluk

Wil je gelukkig zijn? Leer dan voor jezelf op te komen

Wil je gelukkig zijn? Leer dan voor jezelf op te komen

Kom voor jezelf op, want niemand anders zal dit doen. Niemand, behalve jijzelf, kan je zo goed verdedigen als mensen je verkeerd behandelen. Niemand kan jouw passie en normen en waarden zo goed verdedigen als jijzelf. Niemand heeft die macht, behalve jij. Jij bent de enige die kan bepalen hoe jij wilt dat anderen je behandelen.

Kom voor jezelf op want het leert mensen hoe ze jou moeten behandelen. Jij stelt de grenzen. Jij bepaalt de regels en jij bepaalt wat je wel en niet accepteert. Je hoeft niet stil te blijven als iemand je kwetst of vernedert.

Kom voor jezelf op want dat is jouw recht als mens. Je bent niet gemeen of onvolwassen als je voor jezelf opkomt. Je hoeft niet altijd alles maar te laten gaan om zo de ‘wijzere’ persoon te zijn. Het is geen misdaad om je uit te spreken, om anderen te laten weten dat ze je pijn hebben gedaan, om weg te lopen bij bepaalde mensen. Onthoud dat het geen misdaad is om te weten hoeveel jij waard bent en om met respect te worden behandeld. Het is jouw goed recht om een einde te maken aan gedrag van anderen wat jij niet tolereert.

Kom voor jezelf op want je hebt het nodig! Je hebt het nodig als aan jouw normen en waarden wordt getwijfeld, als mensen je beschuldigen van dingen die je niet hebt gedaan of wanneer mensen onbeleefd en neerbuigend tegen je zijn.

Je hebt het nodig wanneer mensen proberen om je naar beneden te halen, wanneer ze proberen om je te breken en wanneer ze proberen om jou het gevoel te geven dat je hebt gefaald. Je hebt het nodig als mensen je het gevoel geven dat je niet goed genoeg bent.

Kom voor jezelf op want het is van levensbelang voor jouw geluk. Als je gelukkig wilt zijn moet je sterk genoeg zijn om voor jezelf op te komen. Of het nou gaat om vrienden, familie, collega’s of geliefden. Je zult nooit gelukkig worden als jij je blijft omgeven door mensen die je het gevoel geven dat je niet goed genoeg bent. Zelf-liefde is super belangrijk, maar ook het gevoel om geliefd te zijn en gewaardeerd te worden door anderen hoort bij een gelukkig leven.

Dus kom voor jezelf op en creëer de mensen om je heen die je steunen en die je voor jezelf op laten komen!

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Thoughtcatalog.com