Geluk

11 kleine momenten die bewijzen dat je exact bent wie en waar je moet zijn in het leven

11 kleine momenten die bewijzen dat je exact bent wie en waar je moet zijn in het leven

1 Als het verliezen van een vriendschap niet betekent dat je er een vijand bij hebt
Als je groeit als persoon en je eigen weg vindt dat kan het zijn dat jij je realiseert dat mensen uit je verleden niet meer in je toekomst passen. Misschien omdat jullie uit elkaar zijn gegroeid, misschien omdat één van jullie een ander pad kiest. Ondanks dat het je pijn doet, heb je geen wrok of boosheid. Je wilt nog steeds het beste voor de ander, maar je wilt ook het beste voor jezelf.

2 Wanneer jij je realiseert dat je niet de beste versie van jezelf moet zijn om gelukkig te zijn
Veel mensen hebben het idee dat ze gelukkig zijn als ze een bepaalt doel hebben bereikt… maar wanneer jij je realiseert dat jij je geluk niet meer koppelt aan iets concreets dan kun je de negatieve gewoonte van het altijd jagen naar het volgende en betere loslaten. Je kunt genieten van het moment. De beste versie van jezelf is nu, wanneer je leert om gelukkig te zijn met waar je nu bent.

3 Wanneer jij je realiseert dat je niet in competitie bent met de persoon naast je
Het is zo makkelijk om je te ‘verliezen’ in wat andere mensen doen, vooral als je op social media alleen de beste versies van mensen ziet. Maar de enige persoon met wie jij jezelf zou moeten vergelijken is met wie jij vorige week, vorige maand of vorig jaar was. Ben je gegroeid? Dat is iets om trots op te zijn! 

4 Je haalt anderen niet naar beneden om jezelf goed te voelen
Je realiseert je dat er kracht zit in het steunen van andere mensen. Dat je ze aanmoedigt en dat jij ze laat inzien hoeveel potentie ze hebben.

5 Wanneer een relatie of kans stopt dan koester en waardeer je wat er was, zonder het te stevig vast te willen houden
Dit is soms lastig omdat wanneer er iets eindigt het altijd lastig is om afscheid te nemen. Maar respecteer dat je verdriet voelt en weet dat er in een einde ook kansen zitten. Je kijkt naar de toekomst terwijl je het verleden waardeert. 

6 Wanneer je relatie je aanvult in plaats van dat het je compleet maakt
Het realiseren dat je van je partner houdt, dat deze persoon je leven beter maakt, maar dat je niet van je partner afhankelijk bent of laat definiëren wie je bent, geeft je kracht. 

7 Als je terugkijkt op eerdere keuzes voel je empathie ipv boosheid
Je realiseert je dat je jong en minder wijs was en dat je je best deed met wat je had. Je weet dat je het nu anders zou doen, maar dat je compassie hebt voor wie je toen was. 

8 Als je niet meer de behoefte hebt om te roddelen
Mensen roddelen, het maakt niet uit hoe oud ze zijn. Maar deze roddel stopt bij jou. 

9 Wanneer jij jezelf de tijd en ruimte geeft om dingen te verwerken
Je kunt niet altijd gelukkig zijn. Je kunt je niet altijd fantastisch voelen en niemand verwacht ook dat jij je altijd goed voelt. Soms is het goed om jezelf even terug te trekken om over dingen na te denken, om ze te verwerken zodat je sterker terug kan komen.

10 Als jij je realiseert dat jij de held en niet het slachtoffer bent
Er zijn je dingen overkomen, je hebt niet altijd een keus in hoe het leven loopt en soms ben je gewoon het slachtoffer. Maar je kunt wel kiezen hoe je er mee omgaat. Hoe pak je het aan vanaf dit punt, hoe ga jij je leven weer op de rit krijgen? Jij bent de held en pakt de controle. 

11 Als je eindelijk rust voelt
Je realiseert je dat je precies bent waar je moet zijn. Dat je precies bent wie je moet zijn. Dit geeft je rust. Maar niet alleen rust, want het vooruitzicht van nieuwe spannende dingen zorgen er ook voor dat je zin hebt in nieuwe avonturen.