Relaties Single

Waarom vechten we zo hard voor de mensen die slecht voor ons zijn?

Waarom vechten we zo hard voor mensen die ons niet waard zijn

Deze titel klinkt een beetje gek en tegenstrijdig toch? We hebben zo’n groot hart. We willen liefde en zijn opzoek naar de persoon die voor altijd bij ons blijft. We doen ons best en zoeken en zoeken. Om vervolgens juist dé persoon te kiezen die slecht voor ons is. Misschien zijn we verblind, maar als onze ogen dan uiteindelijk opengaan en we ons realiseren dat we geen goede match zijn, dan nog geven we niet op.

Zijn we dan zo naïef of wanhopig? Willen we zo graag liefde dat we onze waarden en standaarden zo overboord kieperen?

Misschien doen we het omdat we niets anders dan dit kennen. Misschien doen we het omdat we weten dat deze persoon niet weg zal gaan, zelfs als de liefde niet echt of authentiek is. Zelfs als we diep van binnen weten dat hij of zij niet de ware voor ons is.

Misschien realiseren we niet hoeveel we waard zijn. Misschien zien we onszelf nog steeds niet goed. Misschien denken we dat we liefde verdienen die niet geweldig is. Of misschien denken we dat liefde éénrichtingsverkeer is.

Het is zo verdrietig om te merken dat mensen denken dat ze het niet waard zijn om echt van gehouden te worden. Het is verdrietig dat mensen denken dat ze nooit hun persoon zullen vinden, dus houden ze maar vast aan wat er voorbij komt.

Het is verdrietig dat wij soms niet zien hoe verdomd veel we waard zijn! We moeten stoppen met ons vastklampen aan mensen die niets om ons geven. We moeten stoppen met vechten voor mensen die niet voor ons vechten. We moeten stoppen met doen alsof het liefde is, wanneer het absoluut geen liefde is. We moeten stoppen met relaties hebben zodat we dan een relatie hebben.

We moeten stoppen met genoegen nemen met iets wat minder is dan liefde.

Want we zijn niet stom, we zijn niet dom, we zijn niet naïef. Daarom moeten we stoppen met in dingen springen waar we helemaal niet in zouden moeten springen. We moeten beginnen met luisteren naar ons gevoel, naar ons instinct. We moeten beginnen met luisteren naar wat wij voelen in plaats van naar wat de ander voelt.

Stop met houden van de mensen die niet goed voor je zijn. Stop met jezelf hechten aan mensen die je naar beneden halen. We zijn veel meer waard dan dit. Daarom moeten we ruimte maken in ons leven. Ruimte voor de mensen die het wel waard zijn en die wel echt van ons houden.

Volg jij Herhealth.nl al op Facebook en Instagram?

Foto waityouneedthis.com bron thoughtcatalog.com