Geluk

Dit is wat er gebeurt als je niet meer door iedereen leuk wordt gevonden

Dit is wat er gebeurt als je niet meer door iedereen leuk wordt gevonden

We willen dat iedereen ons leuk vindt, maar dat zouden we niet moeten willen. We maken ons zorgen over wat anderen van ons vinden. We doen ons best om het iedereen naar de zin te maken. We gedragen ons netjes, lachen op het juiste moment om zo ons gezelschap voor ons te winnen. De goedkeuring van anderen dicteert veel van onze acties.

Vooral mensen die aandacht en lof buiten zichzelf zoeken, zijn op zoek naar iets wat ze het gevoel geeft dat ze voldoen, dat ze goed genoeg zijn. Vaak komt dit omdat ze diep van binnen aan zichzelf twijfelen. Dus ze doen er alles aan om negatieve feedback te voorkomen.

Maar als we zo leven worden we slaven van wat we denken dat anderen van ons willen. Dat is zo zonde! Want op deze manier doen we dingen die we eigenlijk niet willen. En het grappig is vaak dat hoeveel energie we ook steken in het blij maken van anderen, er zullen altijd mensen zijn die je afkeuren.

Wanneer je eindelijk moedig genoeg bent om je eigen ding te doen, te leven volgens jouw normen en waarden dan krijg je hier enorm veel kracht voor terug. Langzaam zul je merken dat je steeds een stukje zelfverzekerder wordt.

Daarnaast zul je ook merken dat wanneer je stopt met goedkeuring zoeken van iedereen jij je echte zelf wordt. En die echte jij verzamelt de mensen om zich heen die jou leuk vinden, gewoon zoals je bent! Deze mensen geloven in jou en niet in de persoon die je soms denkt te zijn.

Dus jezelf niet in allerlei bochten wringen om leuk gevonden te worden zorgt ervoor dat je meer zelfvertrouwen en kracht krijgt en dat je mensen om je heen verzamelt die in jou geloven. Dat is nog eens een prachtige realiteit! Onderstaand vind je een paar tips om dit voor elkaar te krijgen:

1 Wees minder kritisch
Voordat jij je minder druk maakt over de kritiek wat anderen op jou hebben, moet jij ook stoppen met kritiek leveren op andere mensen. Realiseer je dat de manier waarop jij mensen bekritiseert een reflectie van je eigen intolerantie is.

2 Neem sociale risico’s
Doe een paar dingen die je normaal niet zou doen uit angst voor de reacties van anderen. Dans wild, draag iets uitdagends of spreek je uit op je werk of op school. Door deze dingen te doen zal je merken dat het enorm bevrijdend is om te doen wat jij wilt. Anderen hadden er misschien een mening over, maar jij staat nog steeds rechtop! Je bent oké en je hebt het gedaan! Hoe meer sociale risico’s je neemt, hoe minder het je zal interesseren.

3 Focus je op het echte gevolg
Als je bang bent voor de reacties op je acties dan kun jij jezelf het volgende afvragen: Wat is het ergste wat er kan gebeuren als die persoon mij niet meer leuk vindt of afkeurt wat ik doe? Waar ben ik bang voor? Vaak is het niet meer dan gekneusd ego. Vaak zijn we gewoon bang om niet de beste, leukste of grappigste te zijn, maar het is prima om deze dingen niet te zijn.

4 Houd van je goede en mindere kanten
Geef jezelf toestemming om niet alles te zijn wat je zou willen zijn. Negatieve feedback raakt ons het meest wanneer we onszelf zien gebaseerd op de meningen van anderen. Als je zelf weet wie je bent en weet wat je mooie en minder mooie kanten zijn dat maakt de kritiek van anderen niet zo veel uit. Omarm ook gewoon je iets minder mooie kanten.

Als jij bent wie je bent en soms dingen zegt wat anderen niet zo leuk vinden dan zullen er mensen zijn die je minder leuk vinden. Maar je zal wel een meer tevreden leven hebben. Je zult mensen om je heen creëren die jou leuk vinden, ook als jij je uitspreekt. Wees wie je bent en maak je niet zo veel zorgen om de meningen van anderen, het is zonde.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?