Geluk

Waarom je door het bijstellen van je verwachtingen een stuk gelukkiger kunt worden

5 dingen die we van positieve mensen kunnen leren

Wanneer je hoge verwachtingen van anderen hebt dan ben jij de gene die wordt gekwetst of teleurgesteld als deze verwachtingen niet worden waargemaakt. Natuurlijk zijn er bepaalde dingen die we mogen verwachten zoals respect of betrouwbaarheid, maar wanneer je rekent op extra dingen dan valt het al snel tegen als er niet aan je verwachtingen wordt voldaan.

Wanneer je gelukkigere relaties met andere mensen en jezelf wilt dan is het belangrijk om onderstaande dingen niet meer van anderen te verwachten.

1 Stop met het verwachten dat mensen altijd volgens jouw standaard dingen doen
Iedereen heeft verschillende normen en waarden. Daarom doet iedereen dingen op zijn eigen manier en die manier is waarschijnlijk niet altijd jouw manier. Maar wanneer je verwacht dat mensen dingen hetzelfde aanpakken als jij dan ben jij altijd de persoon die gefrustreerd is. Focus je daarom op jezelf en, zolang ze niemand kwaad doen of kwetsen, laat anderen hun ding op hun manier doen.

2 Stop met het verwachten dat mensen perfect zijn
Wanneer je imperfectie als perfectie ziet word je nooit teleurgesteld. Sta andere mensen toe om fouten te maken, leer van deze fouten en denk eens na over hoe het leven zal zijn als iedereen maar perfect was. We zouden in een wereld vol perfecte robots leven als iedereen perfect was en daar is ook geen lol aan!

3 Stop met het verwachten dat mensen het altijd met je eens zijn
Zelfs de beste vrienden zijn het niet overal over eens, dus raak niet overstuur wanneer mensen een andere mening hebben dan jij. Door verschillende invalshoeken en meningen kunnen we groeien als mensen.

4 Stop met het verwachten dat mensen je gedachtes kunnen lezen
Sommige mensen hebben een sterkere intuïtie dan anderen. Jij bent misschien wat gevoeliger en snapt mensen beter, maar niet iedereen heeft deze kwaliteit. Zorg er daarom voor dat je communicatie open en eerlijk is zodat je sterkere relaties met mensen op kunt bouwen.

5 Stop met het verwachten dat mensen er altijd voor je zullen zijn
Natuurlijk zullen vrienden en familie er altijd voor je zijn, maar reken er niet op dat mensen je steeds weer zullen helpen als je valt. Soms hebben mensen hun eigen moeilijkheden en worstelingen en kunnen ze er niet voor je zijn. Soms willen ze wel helpen maar kunnen ze dit nu niet. Dit betekent niet dat ze niet om je geven.

6 Stop met het verwachten dat andere mensen je altijd begrijpen
“Niet iedereen zal jouw pad begrijpen. Dat is prima. Het hoeft voor anderen niet logisch te zijn, het moet voor jou logisch zijn” – onbekend.
Zo lang jij jezelf begrijpt en weet waarom je dingen doet dan is het goed. Sommige mensen zullen je niet begrijpen, maar dit geeft niet.

7 Stop met het verwachten dat iedereen jou behandelt zoals jij hen behandelt
Idealiter zou iedereen elkaar met respect en vriendelijkheid moeten behandelen. Maar we leven nou eenmaal niet in een perfecte wereld. We moeten begrijpen dat sommige mensen ons slecht behandelen, vaak omdat ze een slechte relatie met zichzelf hebben. Blijf op een veilige afstand en laat je niet kwetsen wanneer mensen jou niet behandelen zoals jij hen behandelt.

8 Stop met het verwachten dat iemand dezelfde persoon is als een jaar geleden
Mensen veranderen in de loop van de tijd door ervaringen en omstandigheden. Elke dag leveren mensen een strijd waar jij niets van weet of wat jij niet kunt begrijpen. Probeer mensen daarom niet te veroordelen, houd van mensen, ook als ze zijn veranderd.

9 Stop met het verwachten dat iemand altijd alles voor elkaar heeft
Het leven kent ups en downs, heb daarom compassie voor anderen ook als het minder goed met ze gaat en ze een zooitje van dingen hebben gemaakt.

10 Verwacht niet dat je liefde kunt ontvangen als je niet eerst liefde voor jezelf hebt
Elke relatie staat of valt met de liefde die jij voor jezelf hebt. Door liefde voor jezelf te hebben zul je diepere en meer betekenisvolle relaties met anderen kunnen opbouwen.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? 

www.powerofpositivity.com