Relaties

Je was slecht voor me, en toch hield ik van je

Je was slecht voor me, toch hield ik van je

Het lijkt nu alsof het me niets kon schelen, want zo gedraag ik me. Want ik heb jou verlaten. Ik heb je alleen gelaten. Maar je kijkt niet naar het grote geheel. Je vergeet alles waar we samen doorheen zijn gegaan.

Ik heb zo veel tijd gespendeerd aan het geven van kansen, terwijl ik toekeek wanneer je weer dezelfde fouten maakte en dan gaf ik je nog meer kansen. Ik stond heel lang aan jouw kant. Ik gaf je zo, lang nadat je het nog verdiende, het voordeel van de twijfel.

Ik heb je tegen me laten liegen. Ik heb je me laten manipuleren. Ik heb je me pijn laten doen. Jij was slecht voor me en toch hield ik van je. Ik verzon excuses voor je, wanneer de waarheid ervoor zorgde dat mensen slecht over je zouden denken. Ik maakte excuses om je slechte gedrag goed te praten.

Ik hield van je en ik geloofde je wanneer je zei dat je ook van mij hield, ook al heb je je nooit echt zo gedragen. Je gedroeg je vaak alsof je je aan mij ergerde, alsof ik een klusje was wat je van je lijst moest strepen.

Je hebt nooit je best gedaan om iets speciaals voor mij te doen, behalve als je iets wilde. Als je vergeven wilde worden. Als je een andere kans wilde. Je was slecht voor me, maar ik hield dankzij mijn onzekerheden toch van je. Je maakt me nog onzekerder, je zorgde ervoor dat ik me klein voelde. Ik dacht er niet aan om bij je weg te gaan, want ik dacht niet dat er iemand was die mij zou willen.

Ik dacht dat je een heilige was omdat jij het met mij uithield. Je deed bijna geen moeite, maar toch dacht ik dat je me meer gaf dan ik verdiende.

Je was slecht voor me, maar ik hield toch van je want ik kon de echte jij niet zien. Ik kon niet geloven dat iemand die zo dicht bij me stond zo gemeen kon zijn. Ik was in ontkenning.

Na een tijdje werd jouw gedrag normaal. Het voelde natuurlijk. Alles went, ook de manier waarop jij mij behandelde. Jij was veranderd. Je werd iemand die ik niet herkende van de begin tijd en ik hield vast aan de herinnering van de begintijd. De persoon die me goed behandelde en die ook van mij hield.

Jij was slecht voor me, maar ik hield toch van je omdat dit voelde als het enige juiste. Ik dacht, ondanks alles, dat we voor elkaar gemaakt waren. Maar nu is het tijd om van mezelf te houden. Om mezelf te respecteren en om voor mezelf te kiezen.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?