Hooggevoelig

6 dingen die mensen met een sterke intuïtie anders doen

Dit is wat mensen met een sterke intuïtie anders doen

Intuïtie, Steve Jobs omschreef het als: “Krachtiger dan intellect.” Dat gevoel in je onderbuik, de reden waarom we iets wel of niet doen, zonder dat we echt weten waarom. Maar er komt steeds meer bewijs, ook wetenschappelijk onderbouwd, dat suggereert dat intuïtie een belangrijk onderdeel is van hoe wij mensen omgaan met onze omgeving en hoe we uiteindelijk onze beslissingen nemen. Sommige mensen zijn er heel goed in om te luisteren naar hun innerlijke stem. Hieronder zie je wat deze mensen anders doen:

1 Ze luisteren naar hun innerlijke stem
Om de beste beslissingen te kunnen nemen moeten we een goede balans vinden tussen onze intuïtie en rationeel denken. Maar omdat we zijn opgegroeid met leren luisteren naar feiten in plaats van naar gevoel komen we in tweestrijd en durven we moeilijk af te gaan op onze intuïtie. Wat zonde is, want juist de mensen die rationeel denken en hun intuïtie weten te combineren hebben een zeer krachtig middel in handen.

2 Ze nemen de tijd om alleen te zijn
Als je in contact wilt komen met je intuïtie kan tijd alleen doorbrengen een goede manier zijn. Alleen zijn helpt je niet alleen om creatiever te denken, het helpt ons ook om contact te maken met onze innerlijke wijsheid. Je hebt stilte nodig om te kunnen luisteren naar je intuïtie, want anders is het voor je innerlijke stem lastig om boven al de ‘herrie’ van het dagelijks leven uit te komen.

3 Ze creëren
Creative mensen hebben vaak een sterk ontwikkelde intuïtie. En zoals je je creativiteit een boost kunt geven door oefening kun je ook je intuïtie een boost geven door te oefenen. Daarnaast versterken intuïtie en creativiteit elkaar.

4 Ze leven in het nu
Meditatie en andere mindfulness activiteiten kunnen een uitstekende manier zijn om in contact te komen met je innerlijke stem. Uit onderzoek blijkt zelfs dat mindfulness kan helpen om je eigen persoonlijkheid beter te leren kennen.

5 Ze luisteren naar hun lichaam
Mensen met een sterke intuïtie luisteren naar hun lichaam. Als je ergens buikpijn van krijgt, maar je weet niet waarom, dan weet je dat intuïtie een fysieke sensatie in je lichaam los kan maken. Buikgevoelens worden niet voor niets ‘buikgevoelens’ genoemd. Onderzoek toont aan dat emoties en intuïtie voortkomen uit ons tweede brein: de buik.

6 Ze nemen de tijd om te ontspannen
Er is weinig slechter voor onze intuïtie dan het constant druk hebben, multitasken, stress en technologie. Vaak zijn we te druk om te luisteren naar onze intuïtie, te druk om te luisteren naar de signalen die ons lichaam ons geeft.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?