Geen categorie

18 manieren om jezelf te helpen in het leven

 1. Geef jezelf de emotionele pauze die je nodig hebt. We werken zo hard om anderen te bewijzen dat we het waard zijn en om onszelf te bewijzen dat we er toe doen. Begin te beseffen dat je niets hoeft te bewijzen.
 2. Herken de vreugde in kleine dingen. Sommige dagen, als het weer weer eens tegenvalt kan het moeilijk zijn om het goede in de wereld te zien. Op die dagen hoef je niet te proberen het goede in alles te zien. Zie het goede in iets kleins, zoals een geweldige kop koffie.
 3. Maak het weer goed met iemand met wie je een verzoening hebt uitgesteld. We haten onszelf soms omdat we als eerste toegeven, alsof je een prijs krijgt voor volhouden. Jij hield het vol. Maar ik denk dat je een prijs zou moeten krijgen voor vergevingsgezindheid. Ze geven mensen medailles voor synchroonzwemmen. Waarom niet voor het behoud van een vriendschap of relatie? Dat is de Olympische geest die we zouden moeten eren, onze marathons van interpersoonlijke huwelijken.
 4. Werk eraan om aardiger voor jezelf te zijn. Telkens wanneer ik mezelf teleurstel of iets verpruts, heb ik de slechte gewoonte om te herhalen: “Je bent een eikel. Je bent zo’n klootzak,” tot ik het geloof. We moeten stoppen onze ergste vijanden van onszelf te zijn.
 5. Kijk naar de berichten die je jezelf elke dag geeft. Wat vertelt je media je over je lichaam en je eigenwaarde?
 6. Stop met het zien van zelfverbetering als een eenmalige nieuwjaarsvoornemen. Begin het te zien als een langetermijncommitment voor emotioneel en fysiek welzijn gedurende het hele jaar.
 7. Luister vaker naar je ouders en vrienden en vertrouw hen met je problemen, terwijl je ook onthoudt om trouw te blijven aan jezelf en je eigen instincten. Begin te luisteren naar de stemmen om je heen, maar realiseer je dat geen enkele krachtiger is dan die van jouzelf.
 8. Laat je lichaam zoveel rust krijgen als het nodig heeft. Zeg niet tegen jezelf dat je “maar 5 uur gaat slapen” omdat je werk te doen hebt of voor wilt lopen op een deadline. Als je voelt dat de spanning je te veel wordt, geef je lichaam dan wat het nodig heeft. Zet je wekker niet en laat je lichaam je vertellen wanneer het wil ontwaken. Zorg er gewoon voor dat je geen belangrijke toetsen mist in het proces.
 9. Kijk jezelf een volle minuut aan in de spiegel en glimlach naar jezelf. Soms moeten we eraan herinnerd worden hoe mooi onze blijdschap eruitziet om te onthouden waarom het belangrijk is om te streven naar welzijn.
 10. Ga vandaag niet naar de sportschool. We zijn altijd zo gefocust op onszelf tot het uiterste drijven dat ik me vaak zorgen maak dat we vergeten onszelf een keer te spijbelen of te spelen met het kleine kind binnenin ons. Je hoeft niet altijd de persoon te zijn die eiwitshakes drinkt. Je hoeft niet elk doel te halen dat je voor jezelf hebt gesteld deze week. Sta jezelf toe om menselijk te zijn.
 11. Omarm je fouten. Alles in het universum is imperfect gemaakt, met het vermogen tot atrofie en verval. Als je een fout maakt, onthoud dan dat je het universum in je hebt. Dit maakt deel uit van het plan.
 12. Stel die vakantie niet langer uit, zelfs als het maar een korte is. Ga ergens heen. Het kan ergens in je eigen stad of staat zijn als je geen geld hebt om te reizen. Bezoek je vriend aan de verre noordkant van de stad, waar je nog nooit bent geweest, of ga langs bij je familie. Je hoeft geen fortuin uit te geven om je vermogen om te verkennen, risico’s te nemen en nieuwe dingen te ontdekken te vieren.
 13. Onthoud de balans. Blijf thuis als je het gevoel hebt dat je te vaak uitgaat, of als je het gevoel hebt dat je recentelijk een huismus bent geweest, hernieuw je toewijding aan je vriendschappen. Streef ernaar om de persoon te zijn die in het midden leeft.
 14. Oefen positiviteit. Je kunt beginnen door te kijken hoe je reageert op dingen. Ben je iemand die onmiddellijk naar pessimisme en zelftwijfel gaat als je wordt geconfronteerd met een obstakel? Zo ja, neem stappen om je perspectief te veranderen. Leer deze uitdagingen te omarmen als een kans voor groei door strijd.
 15. Laat dingen los. Het hoeft niet iets groots te zijn. Kijk niet naar elke misstap als een levensveranderende tegenslag. Onthoud niet alleen dat je dingen niet kunt veranderen, maar dat je waarschijnlijk vijf jaar later niet wilt veranderen als je dat zou kunnen. Elke fout die je nu maakt, zal later als een leerkans lijken.
 16. Vertrouw meer op jezelf. We denken vaak dat we zwak zijn en het niet alleen kunnen. We denken dat we niet kunnen naaien, dit of dat kunnen doen. We worden op een manier onderling afhankelijk die ons leert de hulpbronnen van onze gemeenschap te koesteren, maar soms houdt het ons ook tegen om voor onszelf te zorgen. We moeten vertrouwen hebben in ons vermogen om ons leven in eigen handen te nemen en de persoon te zijn die de controle heeft, of dat nu het vervangen van de lamp is of proactief zijn in verbetering.
 17. Lach om jezelf. Neem jezelf niet de hele tijd zo serieus.
 18. Geloof weer in mensen. Omring jezelf met degenen die je cynisme niet accepteren, de mensen die je eraan herinneren hoe mooi het leven kan zijn. Zelfs als de wereld op zijn slechtst is, hebben we diegenen nodig die ons helpen om zijn potentieel te zien, die ons vullen met hoop. We moeten bij degenen zijn die eraan werken om het op te ruimen en beter te maken.

 Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?