Geluk

Ben jij tevreden met de rollen die de mensen om je heen je toewijzen?

Ben jij tevreden met de rollen die je toegeschoven krijgt

Vraag jezelf af: Hoe waardevol is jouw leven? Wil je er alles uithalen of ben je tevreden met de rollen die toegeschoven krijgt door de mensen om je heen? Is leven naar de verwachtingen van anderen echt leven? Of is het een teken dat jij jezelf verwaarloost?

Je bent geboren met unieke talenten en mogelijkheden. Maar de wereld zal deze giften alleen erkennen als jij jezelf durft te laten zien. Welke talenten en capaciteiten heb jij die je nooit hebt erkent of gedeeld? Hoe zou jij de wereld veranderen als je ze zou durven delen?

Het begint met een eerlijke blik. Heb jij misschien jezelf opgeofferd? Heb jij de behoeftes van anderen altijd op de eerste plaats gezet?

Hoe worden de wensen, verlangens en uitingen die uniek zijn aan jou geuit in je relaties? Doe jij ook de dingen die jij graag wilt doen in de relatie met je partner, ouders of vrienden? Of pas jij je meestal aan?

Wanneer jij het jezelf niet toestaat om volledig jezelf te zijn en voor jezelf op te komen in je relatie dan onthoud jij je partner van je beste zelf.

Probeer jezelf te accepteren en durf jezelf te zijn. Leer voelen wat jij wilt, wat zegt je gevoel? Wat zegt je intuïtie? Luister hiernaar, jij bent niet gek en jouw mening is doet er wel degelijk toe! Leer op jezelf te vertrouwen.

Probeert je bewust te zijn van jezelf, neem even de tijd om te aarden en tot jezelf te komen voordat je wat zegt en doet. Zeg wat jij wilt, niet wat je denkt dat anderen willen horen.

Één van de beste keuzes die je in je leven kunt maken is ervoor te kiezen om jouw leven te leven. Als jij helemaal jezelf bent, met al je mooie kanten en je imperfecties dan zul je zien dat het leven uiteindelijk jouw kant op gaat stromen. Dan zul je merken dat je niet meer het gevoel hebt dat je altijd maar aan het worstelen bent, altijd maar tegen de stroming in moet vechten. Nee, je zult merken dat je vloeiend mee kunt deinen met de stroming van het leven.

Je doet het nu niet fout, de mensen om je heen doen het ook niet fout. Veroordeel jezelf en anderen niet, maar kijk naar de keuzes die je nu hebt. De keuzes die je in het verleden hebt gemaakt waren niet goed of fout, ze waren de beste keuzes die je toen kon maken.

Het gaat nu om de keuze of jij jezelf durft te zijn, het leven durft te leiden dat voor jou het beste is. En niet het leven waarvan anderen denken dat jij het zou moeten leiden. Maak de keuze om te staan voor wie je bent en je zult aangenaam verrast zijn van de mooie wendingen die het leven zal nemen.