Geluk

4 signalen dat je persoonlijkheid intimiderend is voor anderen

Wil jij ook stralen? Zo doe je dat!

Als iemand je ooit eens heeft verteld dat je een sterke persoonlijkheid hebt of als je het gevoel hebt dat mensen je intimiderend vinden dan is dit artikel voor jou.

Onze ervaringen in het leven vormen ons tot wie we vandaag de dag zijn. De kans is groot dat wanneer je een sterke persoonlijkheid hebt, je in je leven al wat dingen hebt moeten overwinnen. Het is helemaal niet erg om een sterke persoonlijkheid te hebben, hoewel jij soms, door reacties van anderen, misschien het idee krijgt dat je iets verkeerds hebt gedaan. Jouw onafhankelijke manier van denken is helemaal niet verkeerd, sommige mensen kunnen er alleen moeilijk mee omgaan.

Het is moeilijk te definiëren wat een sterke persoonlijkheid hebben precies inhoudt. Maar hieronder zie je een aantal karaktertrekken die vaak voorkomen bij sterke persoonlijkheden:

1 Je kunt niet tegen mensen die bewust onwetend blijven of hun kop in het zand blijven steken
Je vindt het ontzettend irritant als mensen commentaar hebben op dingen zonder dat ze zich ook maar een beetje in het onderwerp hebben verdiept. Zelf doe jij je best om open te staan voor verschillende mensen, inzichten en meningen en als iemand anders zich hier totaal voor afsluit dan vind je dit lastig. Sommige mensen zou je het liefst door elkaar willen schudden: open je ogen en kijk verder!

2 Gesprekken die nergens over gaan vind je irritant
Goede gesprekken of pittige discussies zijn altijd welkom, maar onderwerpen die gaan over een BN-er die is vreemd gegaan of andere onzin onderwerpen, daar heb je geen zin in. En ja, als je een sterke persoonlijkheid hebt dan laat je anderen het ook weten dat jij niets met deze onderwerpen hebt. Vooral als jij je concentreert op een goed gesprek en iemand anders inbreekt met een onzin verhaal.

3 Jij grijpt kansen die anderen niet eens zien
Één van de voordelen van het hebben van een open mind is dat je kansen ziet waar anderen gesloten deuren zien. Met de juiste mindset is alles mogelijk. En deze eigenschap zorgt ervoor dat je doorgaat en succes behaalt, ook als dingen niet makkelijk gaan. Het enige nadeel is dat je soms te maken krijgt met jaloerse opmerkingen van mensen die graag zouden doen wat jij doet.

4 Je focust je op oplossingen in plaats van op problemen
Mensen die een sterke persoonlijkheid hebben staan erom bekend dat ze dingen gedaan krijgen. Je blijft doorgaan tot jij je doel hebt bereikt. Als je onderweg een probleem tegenkomt dan focus jij je op de oplossing. En door deze mentaliteit, accepteer je anderen die opgeven of die smoesjes gebruiken niet. Als je iets wilt moet je ervoor werken, dat weet je zelf maar al te goed.

5 Je houdt je altijd aan je woord
Als je een sterke persoonlijkheid hebt dan ben je één van de weinige mensen die zich aan zijn of haar woord houdt. Je komt je beloftes na en bent altijd eerlijk. Mensen respecteren je hierom, maar vinden je eerlijkheid soms ook lastig. Hierdoor kun je mensen die hun beloftes niet nakomen of die niet eerlijk zijn niet uitstaan. Je kiest je vrienden daarom wijs.

Onthoud dat je trots mag zijn op je sterke persoonlijkheid. Zolang je maar niet onbeleefd bent en je niet probeert om anderen te domineren is er niets mis met jou!

Iheartintelligence.com