Geluk

Ook jij mag toegeven dat je het zwaar hebt

Ook jij mag toegeven dat je het zwaar hebt

Je hebt misschien het gevoel dat je niet kunt toegeven dat je worstelt omdat jij altijd zo vrolijk bent. Jij bent altijd positief, degene die straalt en die stemming kan opfleuren. Jij bent de persoon die anderen helpt en niet de persoon die haar eigen problemen opbrengt en om hulp vraagt…… 

Maar je moet onthouden, je vriendschappen zijn geen éénrichtingsverkeer. Je vrienden of familie vinden het niet erg als je met ze praat over hoe het met jou gaat. Ze zullen je niet veroordelen. Ze zullen niet geïrriteerd zijn omdat je niet vrolijk bent. Ze zullen zich vereerd voelen dat jij ervoor kiest om open en eerlijk tegen ze te zijn. Ze zullen je helpen, zoals jij hen eerder hebt geholpen. Je hoeft jouw gevoelens niet voor hen te verbergen, je mag jouw dingen delen.

Je hebt misschien het idee dat jij niet mag toegeven dat je worstelt omdat jij altijd sterk bent. Jij bent altijd zo sterk en onafhankelijk. De persoon die nooit hulp nodig heeft omdat ze alles altijd alleen aan kan. Je hebt misschien het gevoel dat wanneer jij je kwetsbaarheid toont dit niet past bij je karakter. Dat mensen in de war raken en je niet meer zien als sterk of nog erger, dat ze je minder hoog hebben zitten. 

Maar je moet onthouden dat het lef en kracht behelst om je gevoelens uit te spreken. Je hebt moed nodig om aan iemand te vragen of naar je willen luisteren omdat je hulp nodig hebt. Niemand zal minder over je denken. Het zal jullie eerder nog dichter bij elkaar brengen. 

Volg Herhealth.nl op Instagram

Je hebt misschien het gevoel dat jij niet mag worstelen omdat anderen door zwaardere periodes gaan dan jij. Je voelt je misschien schuldig over het feit dat je klaagt terwijl je ook zoveel mooie dingen in je leven hebt. Zo veel dingen om dankbaar voor te zijn. Je bent bang dat wanneer jij open bent over je worstelingen dat mensen je egoïstisch of ongevoelig vinden, dus houd jij je mond. 

Maar je moet onthouden dat jij je mag voelen zoals jij je voelt. Straf je zelf niet voor de dingen die je voelt. En natuurlijk is het goed om dingen in perspectief te plaatsen en om de mooie dingen van je eigen leven te zien, maar je zou jezelf niet met anderen moeten vergelijken. Niet tijdens goede en niet tijdens slechte tijden. Je zou jezelf er niet van moeten overtuigen dat jij niet mag worstelen, want je worstelt wel. Je wilt jezelf niet nog meer pijn doen omdat jij denkt dat je het juiste doet. 

Jij mag toegeven dat het even niet zo goed gaat. Jij mag toegeven dat je worstelt en dat je even niet oké bent. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?