Geluk

6 dingen die ik graag eerder in mijn leven had willen weten

6 dingen die ik graag eerder in mijn leven had willen weten

1 Het leven is niet eerlijk
Mensen maken misbruik van je. Bedrijven mislukken. Onschuldige mensen worden gekwetst en schuldige mensen lopen weg zonder een schram. Goede mensen overkomen slechte dingen en slechte mensen krijgen wat ze willen. Het leven is niet eerlijk, maar je kunt hier niets tegen doen. Dus deal ermee. Klaag niet, maar onderneem actie. Creëer een mooi leven, ondanks het feit dat het leven niet eerlijk is.

2 Het gaat er niet zo zeer om hoeveel geld je verdient, het gaat erom hoeveel je opzij zet
Probeer (indien mogelijk) maandelijks 10% van je inkomen te sparen. Spaar niet alleen voor onvoorziene uitgaven, maar ook voor kansen! Spaar ook voor mooie reizen, voor leuke dingen. 

3 Kies voor jezelf
Niemand gaat je toestemming geven om je dromen te volgen. Je moet hier zelf voor kiezen. Jij moet in jezelf geloven en het lef hebben om te gaan voor wat je wilt. Stop met wachten tot iemand je anders je groen licht geeft om jouw doelen te behalen. Het zijn jouw dromen, dus wees sterk en ga voor je dromen!

4 Negeer ongeveer 99% van het advies wat mensen je geven
De meeste mensen denken dat ze het allemaal zo goed weten en ze bedoelen het ook helemaal niet verkeerd. Maar ze staan niet in jouw schoenen, hebben niet hetzelfde meegemaakt en ze hebben niet dezelfde dromen als jij en hierdoor kunnen ze je geen advies geven over hoe jij dingen aan moet pakken. Eigenlijk is er een 1 regel die je zou moeten onthouden: Wil je met deze persoon niet van leven wisselen? Neem zijn of haar advies dan ook niet aan.

5 Wees eerlijk of krijg spijt omdat je in een leugen leeft
Als jij mensen niet vertelt hoe jij je voelt, als jij niet eerlijk bent over je gevoelens en bent wie je moet zijn dan lieg je niet alleen tegen anderen, maar nog belangrijker: tegen jezelf. De waarheid moet altijd met compassie, respect en tact worden gebracht, maar het moet wel worden gezegd.

6 Een relatie gaat jouw leven niet de betekenis geven die je zoekt
Jij bent je eigen persoon. Als je het geluk hebt dat je een goede relatie hebt dan vult de ander jou aan, maar jij blijft verantwoordelijk voor jouw geluk. Jij blijft verantwoordelijk voor jouw leven. Als je deze verantwoordelijkheid niet neemt dan wordt je afhankelijk, hopeloos en verlies jij jezelf in je relatie. Houd je eigen dromen, doelen en ambitie en voel je vooral sterker met iemand aan je zijde. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram

inc.com