Geluk

7 Dingen die er gewoon niet meer toe doen als je echt gelukkig bent

7 Dingen die er gewoon niet meer toe doen als je echt gelukkig bent.

Heb je af en toe ook het gevoel dat je vastzit? Je komt geen stap verder en bent inspiratieloos. Soms kan je werk een belemmering zijn en lijkt er ook niks spannends te gebeuren in je privéleven. Maar dan vallen de dingen onverwacht toch op zijn plaats. Je maakt plannen waar je enthousiast van wordt, je bent omringd door geweldige mensen en oprecht gelukkig. Iedereen zal ooit in zijn leven tegen dit soort momenten aanlopen. Het ene moment loopt je leven op rolletjes en het andere moment voelt het alsof alles tegenzit. Wanneer jij het gevoel hebt dat je leven vervuld is, sta je steviger in je schoenen. Er zijn dingen die je simpelweg gewoon geen invloed meer op je hebben, als je echt gelukkig bent met je leven.

Gelukkig zijn hoeft niet te betekenen dat je tonnen geld verdient of in een duur huis woont. Geluk heeft voor ieder mens een andere betekenis. En zodra jij dat moment hebt gevonden, vervaagt alles. Misschien betekent geluk voor jou dat je net een negatieve vriendschap of relatie hebt afgesloten. Of misschien ben je gestopt met kijken naar de dingen die je niet hebt en waardeer je nu de dingen die je wel hebt. Er zijn veel manieren om tevredenheid te bereiken en als je dat eenmaal doet, verdwijnen alle kleine tegenslagen.

Wanneer je tevreden bent met je leven, merk je misschien dat de dingen die je in het verleden op je zenuwen werkten nu niks voor je betekenen:

1 Gemene opmerkingen
Er zal altijd die ene persoon zijn die overal wat op heeft aan te merken. Zelfs als het over iets kleins gaat zal deze persoon er iets negatiefs over zeggen.

Die kleine opmerkingen van een vreemde, collega of kennis doen je helemaal niks als je in je gelukkige zone zit. Kritiek wat je vroeger lastig vond of over jezelf liet twijfelen, doen dat nu niet meer. Mensen kunnen gemeen zijn als ze dat willen, laat je hierdoor niet beïnvloeden (en karma is een b*tch). Je bent blij met wie je bent.

2 Foto’s van een ex-vriend of ex-partner
Foto’s bekijken van een ex-beste vriend of voormalige geliefde op sociale media en zien hoe zij een gelukkig leven leiden kan zwaar zijn. Het hindert je echter totaal niet als je gelukkig bent met je eigen leven. Eerlijk gezegd ben je gelukkiger nu je weet hoe het is om verlost te zijn van die giftige mensen. Misschien had je destijds het gevoel dat jij het probleem was in de relatie. Nou, nu niet meer, en dat is een reden genoeg om je gelukkiger te voelen.

3 Geen plan hebben voor de toekomst 
Je veilig voelen in je werkleven is reden genoeg voor geluk, zelfs als dit niet hetgeen is wat je altijd wilt blijven doen. Wanneer je tevreden bent, maak het niet zo veel uit dat je nog niet weet wat je volgende stap zal zijn. Je strest niet over toekomstplannen en leeft het leven van dag tot dag.

4 Als er dingen misgaan
Als je ongelukkig bent, is het heel gemakkelijk om snel geïrriteerd te raken. Zelfs om de kleinste dingetjes. Je haalt misschien uit naar anderen of projecteert je negatieve gevoelens op de mensen die belangrijk voor je zijn. E gaat iets fout en je bent er helemaal klaar mee.

Als je wel wat gelukkiger in het leven staat, kun je meer hebben. Ja, we zijn allemaal mensen en hebben zo onze mindere dagen. Echter wanneer je blijer bent doen deze dingen je niet zoveel en zet je het gemakkelijk uit je hoofd.

5 Goodbye Fomo! 
Wanneer er een event is waar jij niet bij kunt zijn, maakt dit jou echt niks meer uit. Als je altijd al een gemakkelijk persoon was was dit misschien nooit een probleem voor jou. Maar nu heb je echt niet meer de behoefte om overal bij te móeten zijn.

FOMO, fair of missing out, is echt een hele vervelende eigenschap. Vooral voor jezelf. Je hoeft echter niet altijd bij iedereen te zijn. Tijd voor jezelf nemen is ook belangrijk. Proberen om overal aanwezig te zijn is echt geen prioriteit meer voor jou.

6 Niet elke minuut van de dag met iemand zijn 
Als je in een onzekere, negatieve relatie zit, maakt je dit erg onzeker en ongelukkig. Je hebt het gevoeld dat deze persoon je niet waardeert. Je wordt angstig wanneer hij of zij niet met je wil afspreken. Je hebt het gevoel dat je elke minuut van de dag bij deze persoon moet zijn om leuk gevonden te worden.

Het is wel duidelijk dat dit een negatieve situatie is. Als je jezelf omringt met goede mensen die je niet dit gevoel geven, wordt je geluk alleen maar groter en kom je uit die dip. Afstand nemen van deze vriend is soms het beste om te doen. Als je tevreden bent, ook met deze persoon in je leven is het natuurlijk geen probleem. Stel jezelf wel de vraag, “brengt deze persoon geluk in mijn leven?” Het antwoord vertelt vanzelf wat je moet doen.

7 Liefdesverhalen die veel beter zijn dan die van jezelf
Een liefdesleven kan de belangrijkste factor zijn om iemand ongelukkig te maken. Alles in je leven kan goed voelen, maar als je het gevoel hebt dat er een speciaal iemand in je leven ontbreekt, kan dit je verdriet doen. Romantische relaties zijn echter niet alles in het leven. Je hebt niet een partner nodig om gelukkig te zijn. En als je zo tevreden bent met jezelf dat je niet iemand anders nodig hebt, is dit een geweldig gevoel. Jij kan gewoon makkelijk naar de Notebook kijken of een stelletje op straat hand in hand zien lopen, zonder jaloers gevoelens te krijgen.

Elite Daily.