Geluk

8 dingen die jij doet waardoor mensen je direct niet leuk vinden

Waarom ben ik zo gevoelig?

Er zijn veel dingen die je kunt doen waardoor mensen je niet leuk vinden. Mensen hebben blijkbaar genoeg aan 1 blik op social media gedrag of een korte persoonlijke ontmoeting om te beslissen dat ze je niet meer tijd met je willen doorbrengen (of wel natuurlijk ;).

1 Te veel foto’s delen op Facebook
Jij vindt het hartstikke leuk om de foto’s van je leven op Facebook te zetten, maar volgens onderzoek kan het posten van te veel foto’s op Facebook je relaties in het echte leven schaden. Mensen die geen hele goede vrienden of familie van je zijn kunnen zich moeilijk in jouw situatie en foto’s inleven.

2 Iets heel persoonlijks vertellen tegen iemand die je net kent
Over het algemeen vinden mensen elkaar aardiger als ze vertrouwelijkheden hebben uitgewisseld, dingen over jezelf onthullen schijnt zelfs één van de beste manieren te zijn om als volwassene nieuwe vrienden te maken. Maar psychologen zeggen dat wanneer je iets vertelt wat te intiem is terwijl je elkaar nog leert kennen het kan overkomen alsof je heel onzeker bent en op deze manier leuker gevonden wilt worden. Het is dus belangrijk om persoonlijk te zijn zonder te persoonlijk te zijn.

3 Veel vragen stellen zonder iets over jezelf te vertellen
Dit is eigenlijk een afgeleide van punt 2; mensen vinden het fijn als ze beiden even veel delen over zichzelf. Mensen vinden je over het algemeen minder aardig als jij zelf niet wat onthult als zij jou iets hebben toevertrouwd. Beide deelnemers aan een gesprek zouden ongeveer hetzelfde over zichzelf moeten onthullen en op dezelfde manier aan het gesprek moeten deelnemen.

4 Een close-up profielfoto kiezen
Tja, het is maar dat je het weet. Blijkbaar is het slim om een andere foto kiezen wanneer je huidige profielfoto op LinkedIn een foto is waarbij je hoofd praktisch tegen de lens aanzat toen de foto werd genomen. Onderzoek toont aan dat foto’s die van te dichtbij zijn genomen minder vertrouwen opwekken bij mensen.

5 Je emoties verbergen
Onderzoekers suggereren dat wanneer jij je gevoelens laat zien aan anderen dit een betere strategie is om aardig gevonden te worden dan wanneer je jouw emoties onderdrukt. Uit onderzoek komt naar voren dat mensen die hun emoties onderdrukken minder aardig overkomen dan mensen die zichzelf zijn en hun emoties wel tonen.

6 Te aardig doen
Je denkt misschien dat je mensen voor je wint door super aardig te zijn, maar onderzoeken zeggen iets anders. Het is niet erg om af en toe nee te zeggen. Anders sta je bekend als deurmat waar iedereen overheen loopt.

7 Opscheppen over jezelf vermomd als kritiek
Om indruk te maken op vrienden of potentiële werknemers te is het beter om jezelf geen complimenten te geven die vermomd zijn als zelfkritiek. Onderzoekers zeggen dat werkgevers sneller iemand aannemen wanneer deze persoon eerlijk is over zijn zwakke plek dan wanneer iemand zegt dat het bijvoorbeeld perfectionistisch is en vervolgens gaat opscheppen over wat een organisatietalent hij of zij is.

8 Te nerveus zijn
Onderzoekers suggereren dat de geur van jouw angstzweet onbewust het beoordelingsvermogen van anderen over jou beïnvloed. Er is zelfs onderzoek wat aantoont dat vrouwen minder goed beoordeeld werden op hun competentie, zelfverzekerdheid en betrouwbaarheid wanneer men hun angstzweet kon ruiken. Maar wanneer het angstzweet werd verdoezeld met deodorant dan waren de beoordelingen een stuk positiever.

PS. Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? @herhealth.nl

www.businessinsider.com