Gezondheid

Deze soorten uitvaartverzekeringen zijn er 

Deze soorten uitvaartverzekeringen zijn er

Ben je je aan het oriënteren op uitvaartverzekeringen? Dan ben je er vast al achter gekomen dat je verschillende mogelijkheden hebt. Je wil dan natuurlijk wel gaan voor de optie die het beste bij jou en je nabestaanden past. In dit artikel leggen we drie soorten uitvaartverzekeringen voor je uit, de Natura-, Kapitaal- en Koopsomverzekering. Hopelijk vind je dan snel een passende uitvaartverzekering.

Naturaverzekering

Een populaire uitvaartverzekering is de Naturaverzekering. Dit komt omdat het in veel gevallen om een dienstenpakket gaat waarbij de uitvaartverzekeraar de nabestaanden helpt bij het regelen van de uitvaart. Je betaalt dan een vast bedrag per maand en zorgt er zo voor dat je nabestaanden na je overlijden niet met hoge uitvaartkosten komen te zitten. Daarnaast kun je er nog voor kiezen dat er op het moment van overlijden een bedrag vrijkomt dat de nabestaanden kunnen gebruiken voor het betalen van aanvullende wensen met betrekking tot de uitvaart. Het is een populaire vorm van de uitvaartverzekering, omdat je je nabestaanden ontlast en tegelijkertijd ervoor kunt zorgen dat de uitvaart helemaal naar jouw wens wordt uitgevoerd.

Kapitaalverzekering

Bij een Kapitaalverzekering zijn er geen vaste diensten verzekerd. In het geval van deze verzekering kies je ervoor om alleen een bepaald geldbedrag te verzekeren. Op het moment van overlijden zullen de nabestaanden dit geldbedrag ontvangen en kunnen ze hier zelf de uitvaart mee regelen. Bij de Kapitaalverzekering kunnen nabestaanden ook zelf een uitvaartonderneming uitkiezen. Als je zelf een duidelijk beeld hebt van hoe je wil dat je uitvaart eruit komt te zien kun je beter geen Kapitaalverzekering kiezen. Wel is het handig als de begrafenis of crematie bijvoorbeeld in het buitenland plaats moet vinden.

Koopsomverzekering

Je kunt ook eenmalig een geldbedrag inleggen dat als doel heeft om (een deel van) de uitvaart te vergoeden. Dit bedrag komt dan ook weer vrij op het moment van overlijden en wordt beschikbaar gesteld aan de nabestaanden. Dit bedrag dient echter wel alleen aan de uitvaart besteed te worden. Let wel op dat deze verzekering alleen geschikt is als je in een keer een groot geldbedrag kunt missen. Als dit niet het geval is kun je beter kiezen voor een verzekering met maandelijkse premie kiezen, zoals de Naturaverzekering. Ben je benieuwd of je over genoeg geld beschikt om een uitvaart te financieren? Dan kun je kosten uitvaartverzekering berekenen om te kijken of deze uitvaartverzekering misschien iets voor je is.