Bewegen Gezond gewicht Gezondheid

Neem een voorsprong op je goede voornemens!

Waarom we onze goede voornemens overboord moeten gooien

Weer bijna een jaar om! Het is echt snel gegaan dit jaar (of zeggen we dat elk jaar in december?). Het is weer december, dus tijd voor de goede voornemens. Want in 2017 ga je echt minder drinken, minder snoepen en sporten! Dus nu ga je nog even helemaal los, want tja… nu kan het nog hè. Straks ga jij het helemaal anders doen.

Dus je begint vol goede moed op 1 januari, tot je erachter komt dat er best veel nieuwjaarsborrels zijn en het ook ‘ongezellig’ is om dan als enige aan het water te zitten en dat de verleidingen nog steeds groot zijn. Beetje jammer, want je hebt je net ‘lekker’ laten gaan tijdens de feestdagen dus zitten er een paar kilo extra bij. Dus je moet nu in januari ook nog eens beginnen met die extra kilo’s wegwerken…

Zullen we het dit jaar anders doen? Zullen we afspreken dat we nu al gaan beginnen aan onze goede voornemens, dat we een voorsprong nemen? Dat we 1 ding gaan doen en dat we daar nu mee beginnen? Dat we vooral heel erg lief voor onszelf gaan zijn en dat we heel goed voor onszelf gaan zorgen? Omdat we het waard zijn en omdat we die zorg verdienen. Dus we gaan ons niet volstoppen deze kerst, we gaan genieten maar wel met zorg voor ons lichaam. Want ons lichaam houdt niet van een te hoog cholesterol, te veel vet, te kort bewegen en te veel alcohol. Ons lichaam houdt van vers fruit, groente en beweging, dan presteert ons lichaam het beste! En wanneer ons lichaam goed presteert dan doet onze geest dit ook!

Als we het geluk hebben dat we gezond zijn en kunnen sporten dan moeten we heel erg dankbaar zijn. Ik ben al een tijdje geleden begonnen met zorgen voor mijn lichaam, natuurlijk drink ik soms een wijntje en neem ik elke dag een stukje chocolade bij de thee. Maar ik eet verder wel gewoon gezond. Dan kun je heus wel af en toe zondigen. Zoals jullie weten sport ik nu ook regelmatig. Ik voel me hierdoor minder moe, heb serieus bijna nooit meer rugpijn (!) en ik kan mijn hoofd op deze manier leegmaken.

Ik heb eindelijk een goed ritme en een fijne sportschool gevonden. En ik kan je zeggen, dat scheelt ook echt veel hoor!

Ik vind het heel fijn om bij SportCity te sporten (ik zou het echt niet zeggen als ik het niet zou menen!). Het is niet voor niets dat SportCity is verkozen tot de beste fitnessketen van Nederland. Iedereen is super aardig en elke 4 weken een check werkt enorm motiverend, dan weet je dat je op de goede weg bent en je lichaam echt sterker wordt.

Je krijgt dan weer een nieuw Personal Fitplan waarbij de onderwerpen kracht, vitaliteit, balans, energie en afvallen worden besproken. De sfeer is goed en ontspannen en wanneer ik meedoe aan het buikspierkwartier dan betrekt de trainer iedereen die op dat moment mee doet zo goed door de hele tijd te zeggen: “Kom op team, we gaan ervoor team, nog even doorzetten team”. Dan zie je iedereen naar elkaar grijnzen en denken, arghhh ik zet nog even door. Dat zijn echt de kleine dingetjes, maar dit zorgt er wel voor dat ik plezier heb tijdens het sporten en dat er een samenhorigheid hangt.

En geloof mij jij kunt ook plezier krijgen in sporten. Als je maar weet waar je het voor doet; niet voor die blokjesbuik of die strakke kont, maar voor je lichaam en geest. Omdat je veel lekkerder in je vel zit, vrolijker bent en minder stress ervaart als je voor jezelf zorgt. Dus neem een voorsprong met je goede voornemens: begin nu met lief voor jezelf zijn en voor jezelf zorgen! Geloof mij, je gaat er echt geen spijt van krijgen en ik durf te wedden dat je overtollige kilo’s vanzelf zullen verdwijnen!

Kijk voor een sportschool bij jou in de buurt op SportCity.nl

#sponsored