Geluk

De levenslessen die gelukkige mensen al kennen

16 eigenschappen van aardige vrouwen

Het leven komt niet met instructies. Niemand heeft een gebruiksaanwijzing gekregen. Dus we doen ons best en navigeren onszelf door de pieken en dalen van het leven. Maar wat als het leven voor je gevoel tegenzit. Is een gelukkige leven alleen voor een handvol mensen weggelegd die mazzel heeft?

Nee hoor, ook deze mensen hebben vaak een strijd moeten leveren. Het is zelfs zo dat de mensen waarvan jij vindt dat ze het gelukkigst zijn, waarschijnlijk ook moeilijke periodes in hun leven hebben gekend. Zij hebben geleerd van hun ervaringen en hebben hun strijd aangegrepen om te groeien. De kans is groot dat gelukkige mensen onderstaande levenslessen al hebben geleerd, misschien zelfs door schade en schande.

1 Het is niet belangrijk wat je hebt, het is belangrijk hoe je omgaat met wat je hebt
Die extra kilo’s, de neus die je graag kleiner zou willen of het formaat van je heupen zijn allemaal onbeduidende aspecten van wie je bent en waar je toe in staat bent. Wanneer we ons druk blijven maken over dingen die we niet leuk vinden – aan situaties of aan onszelf – dan hebben we geen ruimte meer over om ons te focussen op nieuwe kansen.

Gelukkige mensen weten dat klagen over de dingen die je niet hebt je weghoudt van het leiden van een gelukkig leven. Laat je onzekerheden en zelfkritiek los. Leer om jezelf te zien zoals de mensen die van je houden je zien.

2 Wees waar je bent en niet waar je denkt dat je zou moeten zijn
We zijn vaak zo bezig met iets nastreven, een bepaald toekomstbeeld, dat we vergeten om te genieten van het nu. Wanneer je altijd maar wacht voor meer dan mis je de mooie dingen en kansen in het nu. Dus stop met wachten tot er dingen veranderen, zet je leven niet in de pauzestand. Weet dat bent waar je moet zijn om te komen waar je wilt zijn. Accepteer hoe het leven nu is en maak daar het beste van.

3 Alles en iedereen heeft zijn eigen tijd en plaats
Mensen, banen en zelfs de plekken waar we wonen hebben soms een houdbaarheidsdatum. Gelukkige mensen kennen de kracht van het loslaten. Mensen veranderen, zoals ook de natuur verandert. We kunnen tegen deze veranderingen vechten maar we kunnen er ook voor kiezen om ze te accepteren. Los laten is niet altijd het eind van de wereld, loslaten kan ook een nieuw begin betekenen. Een nieuw begin met nieuwe kansen en nieuwe inzichten.

4 Je zult zien wat je wilt zien
We hebben allemaal wel eens de uitspraak gehoord: ik geloof het pas als ik het met mijn eigen ogen zie. Maar gelukkige mensen weten al dat geloven en vertrouwen een belangrijke sleutel tot geluk is. Belangrijke mensen in onze historie, grote ondernemers, visionairs geloven in hun visie. Martin Luther King, Steve Jobs, Gandhi zijn mensen die geloofden in hun visie. Wat is jouw doel en diepste wens? Zorg dat je gelooft en vertrouwt in een goede afloop.

5 Angst voor het onbekende is een bijproduct van genoegen nemen
Vele van ons laten hun hoofd hangen omdat ze bang zijn voor de toekomst, omdat ze bang zijn voor het onbekende. Vooral wanneer we geen duidelijk plan voor ogen hebben. Of je nou je baan wilt opzeggen, uit een moeilijke relatie wilt stappen, dingen veranderen in je leven kan een enorme angst voor het onbekende ter weeg brengen.

Gelukkige mensen weten dat de angst voor het onbekende er bij hoort. Door je te laten leiden door deze angst neem je misschien genoegen met dingen waarmee je eigenlijk geen genoegen zou moeten nemen. Elke gelukkige persoon kent die angst maar heeft er toch voor gekozen om het onzeker pad te bewandelen. En deze weg is angstig maar tegelijk mooi. En onthoud dat angst altijd erger in ons hoofd is.

6 Je bent goed zoals je bent
De meeste gelukkig mensen hebben geleerd dat echt geluk niet komt als je probeert om je aan te passen aan de wereld. Want iedereen is goed zoals hij is. Iedereen heeft zijn mooie kanten. Dus in plaats van dat we onszelf willen veranderen, manipuleren of onszelf dwingen om te voldoen aan ons ideaalbeeld kunnen we beter van onszelf leren houden. Vertrouw op jezelf, jij mag zijn wie je bent.

PS. Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? @herhealth.nl