Geen categorie

2020 gaat over JOMO (Joy Of Missing Out) aka lekker thuis blijven

2017 gaat over JOMO

Je hebt vast wel eens gehoord over FOMO (Fear of Missing Out) in het Nederlands: de angst om wat te missen. Maar 2020 wordt het jaar van JOMO (Joy of Missing Out) genieten van het ‘missen’, dus lekker thuis blijven.

JOMO is al een tijdje aan de gang, maar nu is de wereld er klaar voor. We zijn er klaar voor om wat vaker onze telefoons weg te leggen en om de computer uit te zetten. We worden constant geprikkeld of overprikkeld door technologie en nu is het tijd om het anders te doen!

JOMO wordt gedreven door positiviteit (Joy). En wanneer jij je positief voelt dan ben je blij met het heden en wat je nu aan het doen bent. Dan hoef je niet constant je social media te checken om te kijken of er nog wat gaande is of om te kijken wat iedereen aan het doen is. Nee, want jij hebt het prima met jezelf of je partner, vrienden of gezin en geniet van het moment.

En waar FOMO staat voor angst, bang om iets te missen en je onrustig voelen als je thuis blijft terwijl je weet dat anderen ‘dingen’ aan het doen zijn, staat JOMO voor rust en ontspanning. Er vrede mee hebben dat iedereen zijn leven leidt, maar dat jij de controle over jouw leven hebt.

Ken je het gevoel dat je door je Facebook feed scrolt en dat je vrienden ziet die in de kroeg staan en die tijd van hun leven lijken te hebben (met nadruk op lijken). Maar dat jij het wel prima vindt, dat je geniet dat je lekker knus thuis zit, dat je gezellig de kaarsen aan hebt gestoken en dat je helemaal tevreden bent? Dat is toch een heerlijk gevoel? Dat is JOMO!

Jij mag kiezen wat jij doet en dat voelt goed! Heb je geen zin om in een overvolle kroeg te staan en ga je liever ergens rustig een hapje eten, jouw keuze! Welkom in de nieuwe wereld waarin jij zelf bepaalt wat je doet en waarin je de rust voel om je eigen keuzes te maken.

Je voelt je zo zelfverzekerd dat je niet eens op je telefoon kijkt! Het kan je oprecht niets schelen dat mensen ergens anders plezier hebben, want jij hebt het op dit moment zelf ook naar je zin. Je bent niet bang om iets te missen, volgende keer keer ben je er weer bij.. of niet.

Het hoe en waarom van JOMO:

  • Het wordt gedreven door mindfulness. Je bent meer zelfbewust en jezelf meer tijd geven om na te denken, te reflecteren en te mediteren wordt steeds normaler.
  • Het is de tegenbeweging naar technologie wat ons leven lijkt te hebben overgenomen.
  • Social media is leuk, maar niet als je constant gedachteloos door je feed scrolt.
  • Mensen zien steeds vaker in dat ze krachtiger worden als ze voor zichzelf durven te kiezen. Ze gaan niet meer in op elke uitnodiging en ze doen hun telefoon af en toe uit om rust te ervaren.

Doe jij in 2020 ook mee met JOMO?

Foto www.instagram.com/jessicasepel/ Bron Bodyandsoul.com.au