Geluk

Hoe jij, zonder dat je het door hebt, je leven verpest

Hoe jij, zonder dat je het door hebt, je leven verpest

Allereerst, begrijp dat je leven geen rechte lijn is. Het is geen tijdslijn met milestones die je kunt behalen. Je hoeft niet voor een bepaalde leeftijd je school te hebben afgemaakt, te zijn getrouwd, een goede baan te hebben, kinderen hebben of genoeg geld te hebben. Prima als je getrouwd bent voor je 30ste of een geweldige carrière hebt op je 27ste, maar het is ook net zo prima als dit niet zo is. 

Je mag twijfelen over dingen, je mag uitzoeken waar jij blij van wordt, je mag weer een paar stappen terug doen. Je mag de tijd nemen, maar vaak vergeten we dit. Want we gaan maar door en door. We hebben het gevoel dat we een to-do lijst moeten afstrepen en elke dag zetten we weer door om onze doelen te behalen. Tot we een ochtend wakker worden en doodmoe zijn, gestrest zijn. We voelen druk en we weten niet waarom. Dat is hoe je je leven verpest…

Je verpest je leven door te kiezen voor de verkeerde persoon. Waarom denken we dat we zo snel mogelijk een relatie moeten hebben? Waarom willen we zo graag met iemand zijn, zelfs nog liever dan dat we zelf iemand zijn. Liefde die ontstaat uit niet alleen willen zijn, uit de behoefte om naast iemand te slapen, om iemand naast je te hebben is geen liefde die je gelukkig maakt. 

Streef er daarom naar om echte liefde te kennen. Het soort relatie wat je motiveert om een betere man of vrouw te zijn. Het soort relatie waarbij je echt intiem bent. Wanneer je jouw persoon ontmoet dan weet je dit en het is het zo waard om op deze persoon te wachten. Wacht op deze persoon, wacht er alsjeblieft op want het is het mooiste wat je hart zal ervaren. 

Je verpest je leven door het heden te laten bepalen door het verleden. Niemand heeft een perfect leven, we krijgen in het leven te maken met obstakels. Ons hart wordt gebroken, we voelen ons verward, we voelen ons neerslachtig, we zullen mensen verliezen. Maar we kunnen ons niet door deze dingen laten definiëren. Het waren momenten uit ons leven, maar ons leven gaat – hoe moeilijk dit soms ook is – weer door. Laat negativiteit los, als jij denkt dat je toch niet slim genoeg bent om te solliciteren op die ene functie omdat je 5 jaar geleden die promotie bent misgelopen dan zal je nooit verder komen. Je zult de mooie kant van de liefde niet meemaken als je denkt dat jij niet gemaakt bent voor de liefde omdat je aanneemt dat je vorige relatie mis ging omdat jij niet goed genoeg was. Als jij jezelf niet toestaat om hetgeen wat is gebeurd achter je te laten, dan zul je nooit verder komen. 

Je verpest je leven door jezelf te vergelijken met anderen. De baan die je hebt, het aantal volgers op social media of de relatie die je wel of niet hebt zegt niets over hoe waardevol jij bent. Hoeveel geld jij op je bankrekening hebt staan zegt niets over jouw compassie voor anderen, over jouw intelligentie of over jouw geluk. Als we onszelf steeds maar vergelijken met anderen dan verpest dit niet alleen ons leven, het verpest onszelf. Het creëert iets in onszelf wat ervoor zorgt dat we ons belangrijk willen voelen en vaak brengt deze behoefte ons niet veel goeds. 

Je verpest je leven door jezelf niet kwetsbaar op te stellen. We zijn bang om te veel te zeggen, om te diep te voelen en om mensen te laten weten wat ze voor ons betekenen. Geven om anderen is juist mooi. Iemand laten weten dat die persoon speciaal voor je is maakt je kwetsbaar. Maar kwetsbaarheid is niet iets om je voor te schamen. De mooiste momenten ontstaan wanneer we onze maskers afzetten, wanneer we zijn wie we zijn en ons kwetsbaar durven op te stellen. Laat dat meisje weten dat ze je inspireert. Laat die man weten dat je hem leuk vindt. Laat je moeder weten dat je van haar houdt. Toen je gevoelens! Stel je jezelf open en wees moedig genoeg om niet hard en stoer te zijn.

Je verpest je leven door het maar te accepteren. Je zou blij moeten zijn met je leven! Als je genoegen neemt met minder dan verpest je de mogelijkheid die in je leeft, je potentie. De nieuwe Michelangelo kan de hele dag wel achter een computer zitten facturen te maken. Omdat dit veilig is, omdat dit de rekeningen betaalt. Maar laat jou dit niet gebeuren! Je hebt maar 1 leven, haal eruit wat er in zit en kom erachter wat jou gelukkig maakt!