Relaties

Handige tips voor Tinder

5 signalen dat hij zich niet wil binden

Daten, gelukkig zijn we niet meer alleen afhankelijk van de mensen die we ontmoeten in de kroeg. Nee er zijn veel meer mogelijkheden: online daten, speeddaten, single feesten of Tinder. Tinder, iedereen heeft er wel een mening over maar ondertussen gebruiken 1,2 miljoen Nederlanders deze dating app.  Hoewel Tinder de reputatie heeft van oppervlakkige vleeskeuring komen er wel degelijk stabiele relaties uit Tinder voort.

Dus schrijf Tinder niet te snel af als je op zoek bent naar de liefde, maar duik er ook niet blind in! Wellicht een goed idee om je vast te houden aan onderstaande regels:

Ja het is oppervlakkig, maar dat is prima
Het is inderdaad nogal oppervlakkig om links of rechts te swipen over iemands profielfoto. Maar als je accepteert dat nou eenmaal zo dan kun je er met een positief gevoel aan beginnen. Daten en aantrekkingskracht zijn sowieso een mysterie dus wat maakt het uit dat jij een poging waagt via Tinder.

Weet wat jerelatie, kwetsbaar opstellen verwachtingen zijn
Wanneer je alleen maar casual met mensen wilt daten is dat prima, maar als je andere verwachtingen van Tinder hebt is dat ook goed. Je bent geen wanhopige sukkel als je een relatie wilt, bijna iedereen wil namelijk een relatie en jij probeert het via Tinder. Maar wees eerlijk over je intenties, dat maakt het hele proces voor iedereen een stuk makkelijker.

Blokkeer iedereen die rare of ongepaste dingen zegt
Dit is simpel, laat je niet in met rare figuren. Laat je niet raken door rare opmerkingen, ga er niet op in maar blokkeer iemand simpelweg. Veel makkelijker.

Refereer aan dingen die voor jou belangrijk zijn
Sommige dingen kunnen voor jou erg belangrijk zijn, maar je wilt ook dat je toekomstige partner dit belangrijk vindt of er in ieder geval begrip voor op kan brengen. Stel dat je het heerlijk vind om elke dag fanatiek te sporten, erg begaan met het milieu bent of je brengt veel tijd in de natuur door, zet het in je profiel.

Probeer grapjes te maken en realiseer je dat humor belangrijk is tijdens daten
Als iemand jouw grappen niet begrijpt of jij begrijpt niets van zijn of haar humor? Hup, door naar de volgende want als je elkaars gevoel voor humor niet deelt gaat het niet werken.

Chat lang genoeg om een gevoel bij iemand te krijgen
Wanneer je iemand alleen een paar algemene vragen stelt dan weet je eigenlijk nog niets. Chat daarom een aantal dagen met iemand Tinder vrijgezel singlezodat je in ieder geval zeker een goed gevoel bij deze persoon hebt. Ook moet het voor jou duidelijk zijn wat de intenties van deze persoon zijn op Tinder. Want als hij/zij niet opzoek is naar een relatie en jij bent dat wel dan is het zonde om af te spreken. Het is heel normaal om iemand te vragen waarom hij of zij op Tinder zit.

Beoordeel iemand niet helemaal op zijn chat vaardigheden
We worden al snel ingepakt door iemand die geestig en scherp is op de chat. Maar schuif iemand niet direct af als zijn of haar chat vaardigheden wat minder zijn. Je hebt sowieso liever iemand die in het echte leven grappig en leuk is dan iemand die goed kan chatten maar in het echt leven eigenlijk niet zo leuk is.

Gebruik het internet
Wanneer iemand je genoeg informatie over zichzelf geeft, twijfel dan niet en trek die persoon na op het internet. Internet is een prima bron, gebruik het ook.

Wacht niet te lang met afspreken
Chat lang genoeg met iemand om te weten wat zijn of haar interesses en hobby’s zijn. Of ze een gevoel voor humor hebben en of ze dezelfde verwachtingen van Tinder hebben als jij. Als dit inderdaad het geval is, spreek af! Je zit niet voor niets op Tinder. Wees ook niet bang om iemand te vragen of iemand wil afspreken, het is een hele normale vraag wanneer je op Tinder zit.

Voel je niet ongemakkelijk door het feit dat je afspreekt via Tinder
Oké, Tinder is misschien een beetje raar af en toe. Maar het zou nog raarder zijn om niet van jezelf te accepteren dat je het gebruikt. Want het is echt niet raarder dan iemand ontmoeten op andere manieren.

En misschien vallen je eerste dates via Tinder tegen, maar je weet nooit wie je uiteindelijk tegen het lijf loopt. En ach, anders zit je thuis voor de tv dan kun je toch net zo goed met iemand een drankje drinken en op zijn minst een gezellige avond hebben.

MindBodyGreen