Ontspanning

8 tips om je parfum de hele dag mee te laten gaan

8 tips om je parfum de hele dag mee te laten gaan

Parfum is heerlijk, maar het is zo zonde als je parfum gedurende de dag vervliegt. Maar gelukkig zijn er een paar simpele, maar effectieve tips die ervoor zorgen dat je parfum een stuk langer mee gaat en jij de hele dag heerlijk ruikt!

1 Spray de parfum op plekken waar je huid het warmst is
Parfum heeft warmte nodig om de aroma’s goed vrij te geven. Daarom zijn de plekken waar je bloedvaten dicht op de huid liggen ook de aangewezen plekken om parfum op te sprayen. Voorbeelden hiervan zijn je polsen, achter je oren, in je nek of in je knieholtes. 

2 Wrijf je polsen niet tegen elkaar aan
Wanneer je parfum hebt gesprayd op bijvoorbeeld je polsen is het goed om te weten dat je niet daarna je polsen tegen elkaar wrijft. Zo zorg je ervoor dat je de moleculen kapot maakt en de geur sneller vervliegt. 

3 Kies voor eau de parfum
Vaak kun je kiezen voor eau de toilette of voor eau de parfum. Eau de parfum heeft een hogere concentratie fragrance olie (rond de 25% meer). Wat ervoor zorgt dat eau de parfum over het algemeen sterker is en ook langer blijft hangen. Sowieso blijft een wat zwaardere geur vaak beter hangen. Een mooi voorbeeld hiervan is Opium bij parfumdreams, een heerlijke geur die blijft hangen zonder dat deze te sterk is.

4 Spray het op je hart
Aangezien de aroma’s van parfum het beste naar voren komen op plekken waar je huid warm is, de zogenaamde pulse punten, is het ook een goed idee om parfum op de plek waar je hart zit te sprayen. 

5 Spray het op als je net uit de douche komt
Warmte doet parfum goed, dus wanneer je huid nog warm is van de douche en de stoom nog in badkamer hangt is het een goed moment om je parfum op te doen. Daarnaast staan je poriën open en is je huid schoon, factoren die ervoor zorgen dat je parfum gedurende de dag het beste blijft hangen. 

6 Houd je huid gehydrateerd
Je huid hydrateren is belangrijk voor de conditie van je huid, maar het zorgt er ook voor dat je parfum langer meegaat. Dus verzorg je huid goed met rijke producten en drink voldoende water zodat de aroma van je parfum optimaal zijn werk kan doen. 

7 Spray het op je kleding
Parfum blijft langer hangen op kleding dan op je huid. Daarom is het ook een goed alternatief om parfum op kleding in plaats van je huid te sprayen. Want zweet en natuurlijke olie zorgen ervoor dat je parfum minder lang blijft hangen.

8 Weet wanneer je parfum niet meer goed is
Ja, ook parfum kan over de datum raken. Wanneer je een parfum op doet wat eigenlijk niet meer goed is dan betekent het dat de geur vaak al voor een gedeelte is verdampt, wat betekent dat het op je huid nog minder goed blijft hangen. Over het algemeen word je parfum minder wanneer het flesje wordt blootgesteld aan warmte, zonlicht of wanneer er licht bij komt.