Zelfliefde

Waarom van jezelf houden zo belangrijk is en hoe je dit kunt doen

Waarom van jezelf houden zo belangrijk is

Hoe vaak kijk jij naar anderen om te bepalen hoeveel jij waard bent – om jou het gevoel te geven dat je belangrijk, waardevol en belangrijk bent? En hoe voel jij je wanneer je niet de waardering en goedkeuring krijgt waar je eigenlijk naar opzoek bent?

Wil je jouw eigenwaarde echt in de handen van anderen leggen? Wil jij anderen laten bepalen of jij wel of niet goed bezig bent? Wil jij het ‘slachtoffer’ worden van het oordeel van anderen?

-> De 3 geheimen van zelfliefde

Hoe vaak voel jij je nerveus omdat je bang bent dat je het in de ogen van anderen niet goed genoeg doet of dat je er niet goed genoeg uitziet om goed gekeurd te worden? Beeld je eens is hoe uitputtend het eigenlijk is om de hele bezig te zijn met de vraag wat anderen van je vinden.

Er is maar één manier om deze vicieuze cirkel te stoppen: Leer jezelf te waarderen. Leer jezelf aandacht, goedkeuring, liefde en acceptatie te geven die je nu zoekt bij anderen.

Jezelf waarderen is niet dat je voor de spiegel gaat staan en zeggen dat je een geweldig persoon bent, het is niet alleen een kwestie van jezelf vertellen dat jij oké bent. Want vertellen en het ook echt geloven, dat zijn 2 verschillende dingen..

-> De 3 pilaren van geluk en zelfliefde: connectie, groei en doelen hebben

Er zijn twee belangrijke stappen te nemen voor zelfwaardering, De eerste is om te proberen om in contact te komen met je essentie, je wijzere zelf. Vraag je wijzere zelf om je ware ik te onthullen. Beeld je in dat jij jezelf als klein kind ziet, voordat je leerde om over jezelf te oordelen en jezelf naar beneden haalde. Beeld je alle redenen in waarom je oudere zelf dat kleine kind wat je ziet zo adoreert. Wat vind je zo leuk en lief aan haar?

De tweede stap is de manier waarop jij jezelf behandelt. Het maakt niet uit hoeveel lieve dingen je wijzere zelf je over jezelf vertelt als jij niet eerst stopt met het veroordelen en het negeren van jezelf. Want door je gevoelens te negeren, je gevoelens weg te eten of te drinken en door anderen verantwoordelijk te maken voor jouw zelfwaarde krijg je het gevoel dat je niets waard bent.

Behandel jezelf als een mens wat gekoesterd wordt. Hoe meer jij leert om jezelf te zien, van jezelf te houden en jezelf te waarderen hoe meer waardering je automatisch ook zal krijgen van anderen.

-> Hoe jij je eigen beste vriendin kunt worden en waarom dit belangrijker is dan je denkt

Als jij jezelf niet met liefde behandelt dan nodig je anderen eigenlijk uit om hetzelfde te doen. Wanneer jij leert om jezelf te waarderen, zal deze energie anderen vertellen dat jij het waard bent om van gehouden te worden en te worden gewaardeerd.

Je leven zal echt verbeteren wanneer jij leert om van jezelf te houden en jezelf te waarderen.

Mindbodygreen.com