Relaties Single

10 foolproof tips om over je liefdesverdriet te komen

10 manieren om over je liefdesverdriet te komen

Het is gebeurd. Het is uit. Misschien zag je dit al een tijdje aankomen of misschien kwam het voor jou als donderslag bij heldere hemel. Het maakt niet uit. Je relatie is over en je jij moet hier mee omgaan.

Uit elkaar gaan is niet leuk. En als jij op dit moment liefdesverdriet hebt weet dan dat het tijd kost en dat het na verloop van tijd makkelijker wordt. Maar hoe lang het duurt om jouw hart te helen weet je niet. Voor sommige mensen duurt het een paar maanden, voor anderen kan het een paar jaar duren.

Mensen herstellen op hun eigen manier en op hun eigen tempo. Dus vergelijk jezelf niet met anderen, als jouw ex weer een nieuwe vriendin heeft dan maakt hem dit niet beter dan jij. Het betekent slechts dat jij op een ander pad staat. Het beste wat je kunt doen is voor jezelf zorgen en hieronder vind je 10 tips die je helpen om jouw liefdesverdriet te helen.

Tips

1 Vermijd contact voor 60 tot 90 dagen
Het is belangrijk om je ex minimaal 6 weken niet te zien. Dit geeft je de tijd om dingen in perspectief te zien en om je te focussen op jezelf en jouw behoeftes. Het zorgt ook voor de noodzakelijke afstand om de band tussen jullie te kunnen bekoelen. Het is pijnlijk en moeilijk, maar proberen om direct te vrienden te blijven of om contact te houden zal het ontzettend moeilijk maken om hier overheen te komen.

2 Maak het verleden niet romantischer dan het was
Het kan zo verleidelijk zijn om al die mooie momenten samen in je hoofd steeds maar weer te herhalen, vooral als jij niet wilde dat de relatie werd beëindigd. Maar voor een gezonder perspectief is het belangrijk om het hele plaatje te blijven zien.

3 Word verliefd op jouw leven
Dit is het perfecte moment om terug te komen op jou! Wat wilde jij altijd al doen? Welke hobby’s kun je weer oppakken. Neem de tijd om jezelf te leren en wordt verliefd op jezelf en je leven! Zorg dat je echt geniet van de dingen die jij doet, zo wordt je bovendien ook super aantrekkelijk voor anderen…

4 Vergeef je ex
Vergeven is moeilijk. Maar je hoeft niet te geloven dat wat iemand heeft gedaan oké is om ze te kunnen vergeven. Het gaat erom dat wanneer jij vergiffenis kunt geven jij jezelf verlost van kwaadheid. Laat je bitterheid, woede en pijn los door jezelf en de ander te vergeven.

5 Focus je op wat jij wilt
Blijf de slechte momenten niet opnieuw beleven en focus je niet op de dingen die niet werken. Wanneer jij je blijft focussen op het feit dat je niet een man wilt die je bedriegt dan blijf je in het negatieve hangen. Draai het om! Focus je op wat je wel wilt. “Ik wil een lieve man die zorgzaam is”, “Ik wil een man waarmee ik kan lachen.” etc.

6 Wees lief voor jezelf
Ga niet aan jezelf twijfelen, het is over maar dit zegt niets over jou. Want er vast iemand die nog beter bij jou past dan je ex. Houd op met kritisch zijn en weet dat jij fantastisch bent, jouw eigenwaarde heeft niets met deze relatie te maken.

7 Stop met overal over nadenken
Je deed je best met de middelen die jij had en de kennis die jij op dat moment bezat. Wees lief voor jezelf en ga niet elk detail in je hoofd herhalen, elk gesprek, elke ruzie, elke gedachte. Het is wat het is, het is over en het is gebeurd op de manier waarop het moest gebeuren.

8 Het vertrouwen in het proces
Sommige relaties zijn niet voor een leven lang bedoeld. Wees dankbaar voor de ervaring en heb vertrouwen in de nieuwe dingen die nog op je pad komen.

9 Geloof in liefde
Gooi je hart niet op slot. Trek jezelf niet terug van de wereld en laat de pijn je niet overnemen. Geloof in jezelf en in de liefde. De liefde wacht op jou tot jij er weer klaar voor bent.

10 Volg je hart
We leven in een prachtige wereld. Heb de wereld lief, speel ermee en geniet  ervan. Dus als jij naar Mexico wil, een halve marathon wil lopen, een nieuwe taal wil leren of je haar roze wil verven: ga ervoor! Het leven is kort en de enige dromen die uitkomen zijn de dromen die je najaagt.