Zelfliefde

Hoe jij je eigen beste vriendin kunt worden (en waarom dit belangrijker is dan je denkt)

Waarom het zo belangrijk is om je eigen beste vriendin te worden

We kunnen absoluut leren om onze eigen beste vriendin te worden en als we dit doen dat hebben we een vriendin voor het leven. Andere mensen, inclusief je partner, kinderen, ouders vrienden zullen er nooit voor kunnen zorgen dat jij echt gelukkig bent. Ook je werk, je hobby’s en je geld kunnen er nooit voor zorgen dat jij echt gelukkig bent. Waarom niet? Omdat wanneer we niet eerst leren om respect voor onszelf te hebben, om het leuk met onszelf te heb en om onszelf te accepteren zullen we nooit echt kunnen genieten van andere mensen en andere dingen in ons leven.

-> Waarom van jezelf houden zo belangrijk is en hoe je dit kunt doen

Wanneer je niet het heft in eigen handen neemt en oprecht je eigen beste vriend(in) wordt dan zul je altijd de pijn van afwijzing, eenzaamheid en schaamte voelen. Maar zoals eerder gezegd, je kunt wel leren om je beste vriendin te worden. Onderstaand vind je 10 manieren om je eigen beste vriendin te worden:

-> Zelfliefde in actie: zo zorg je echt voor jezelf

1 In plaats van te wachten tot anderen jou prijzen kun jij jezelf prijzen
Wanneer je iets doet waar je trots op bent dan kun je hier best even bij stilstaan, dompel jezelf onder in dit gevoel, laat deze ervaring over je heenkomen en geniet ervan!

2 Realiseer je dat jij heel erg waardevol bent
Vele van ons koppelen mislukkingen uit ons leven aan het feit dat we zelf mislukkingen zijn. Maar we moeten onthouden dat wanneer we onze eigenwaarde en ons zelfvertrouwen laten afhangen van externe factoren we ons altijd als mislukkelingen zullen voelen. Waarom? Omdat de gedachtes, meningen en verwachtingen die we gebruiken om ons succes te meten buiten onze macht liggen. Ze veranderen constant en hierdoor zul je nooit kunnen voldoen. Realiseer je daarom dat jij waardevol bent, wat er ook gebeurt.

-> De 3 pilaren van geluk en zelfliefde: connectie, groei en doelen hebben

3 Lach om jezelf
Niet dat jij jezelf uitlacht, maar je kunt wel om jezelf lachen zoals een goede vriend dit zou doen. Lach af en toe om de gekke dingen die je zegt, denkt en doet. Wanneer jij jezelf niet zo serieus neemt dan wordt het leven een stuk lichter.

4 Accepteer jezelf in plaats van dat jij jezelf straft
Zal een goede vriend jou uren of dagen straffen voor iets wat je hebt gezegd of gedaan? Nee. Een echte vriend accepteert de goede en slechte kanten van jou zonder hier kritiek op te hebben. Goede vrienden realiseren zich dat niemand perfect is. En niet alleen is acceptatie een gezondere optie, het biedt ook mogelijkheid om problemen op te lossen in plaats van erin te blijven hangen.

-> Zelfliefde is de beste vorm van jezelf helen

5 Neem de tijd om jezelf te ontdekken
Wat vind je echt leuk? Wat motiveert je? Wat is jouw kracht? Wat is je zwakke plek? Vaak kijken mensen vooral buiten zichzelf voor informatie over hun smaak, ideeën , doelen en passies omdat ze niet genoeg tijd hebben genomen om zichzelf te leren kennen. Maar hoe meer jij jezelf begrijpt, hoe makkelijker het wordt om jezelf te respecteren en accepteren voor wie je bent.

6 Zoek de rust op
Om jezelf goed te kunnen begrijpen heb je tijd alleen nodig, weg van afleidingen en drama’s. Door de helende werking van even alleen zijn te begrijpen kun je een hele sterke band met jezelf krijgen. Als je het vreselijk vindt om alleen te zijn dan zul je nooit je eigen beste vriend worden.

7 Leer hoe jij jezelf kunt steunen en geruststellen
Een echte vriend is er voor je als je gestrest bent, hij of zij zal er alles aan doen om ons beter te laten voelen. Wanneer we naar onze emotionele behoeftes luisteren en ons kwetsbaar durven op te stellen en gevoelens als schaamte, boosheid en rouw toelaten kunnen we onszelf helpen om deze gevoelens te gebruiken om te groeien.

-> Dit is wat zelfliefde echt betekent, want het gaat niet alleen over een warm bad en chocolade..

8 Leer om alleen ook plezier te hebben
Wanneer we denken aan plezier hebben dan denken we vaak aan plezier maken met andere mensen. Maar we kunnen ook heel goed alleen plezier hebben. Zie hieronder tips voor dingen die je heel goed alleen kunt doen en waar je ook veel plezier uit kunt halen. 13 leuke dingen die je alleen kunt doen

9 Doe elke dag iets liefs voor jezelf
Een warm bad, een uurtje relaxen in de zon, een lekkere smoothie.. er zijn zoveel dingen die we voor onszelf kunnen doen. We moeten gewoon de tijd nemen en de moeite doen. Maar als het doet dan laat dit zien dat je weer een stukje meer van jezelf houdt.

10 Luister naar je lichaam
De trieste waarheid is dat de meeste van ons onze lichamen ronduit slecht behandelen. We verwaarlozen, negeren en misbruiken onze lichamen. Luister daarom naar de behoeftes van je lichaam. Als je moet bent, slaap dan en neem niet nog een extra koffie of redbull. Als je overgewicht hebt, probeer dan naar je voedings- en bewegingspatroon te kijken. Luisteren naar je lichaam getuigd van enorm veel zelfrespect.

-> Zelfliefde, het enige goede voornemen waar jij aan hoeft te houden