Geluk

De helende krachten van edelmetalen en edelstenen

De helende krachten van edelmetalen en edelstenen

Veel kristallen, metalen en edelstenen bezitten helende krachten. Elke steen of metaal heeft zijn eigen kracht en werking op het lichaam. Zo kunnen ze je emotioneel, spiritueel en zelfs fysiek ondersteunen. Maar welke steen of welk metaal past nu bij jou? En hoe wil je profiteren van de helende werking van kristallen, metalen of edelstenen? Want je kunt een steen of metaal bijvoorbeeld dicht op je huid als sieraad dragen, maar je kunt ze ook in bed of nachtkastje leggen. Zelf draag ik het liefst sieraden, ik vind dit mooi, blijvend, stijlvol en zo heb ik het gevoel (dicht op de huid) dat ik het meeste effect heb van de helende krachten. 

Hieronder vind je een overzicht van een aantal edelmetalen en edelstenen en hun werkingen:

1 Goud
Ik ben gek op goud, ik vind het een prachtig metaal. Van goud wordt gezegd dat het voorspoed en geluk aantrekt. Daarnaast zorgt goud voor balans, zowel fysiek als emotioneel. Ook verwijdert het negatieve energie uit je aura en chakra’s. Gouden sieraden hebben wel een prijskaartje, maar gelukkig kun je ook kiezen voor 14karaat goud. Zo zijn 14k kettingen echt prachtig, kwalitatief goed en ook ideaal als je een edelsteen hebt die je dicht bij je hart wilt dragen.  

2 Zilver
Zilver staat in verband met de maan, water en het vrouwelijke. Daarnaast versterkt het ook nog eens de werking van edelstenen. Vooral de werking van turkoois en koraal worden versterkt door zilver. 

3 Robijn
Robijn is goed voor ons hart. Het stimuleert het hart chakra en brengt balans in hart. Robijn zorgt ervoor dat dingen gaan stromen: de bloedsomloop wordt gestimuleerd, het brengt de spijsvertering op gang, maar het helpt ook bij situaties die vastzitten. Daarnaast beschermt Robijn tegen negatieve invloeden en energieën. 

4 Opaal
Opaal geeft energie en levenslust. Deze steen is er voor de levensgenieters of juist voor de mensen die meer willen genieten. Het geeft energie, blijdschap en positiviteit. Ook vergroot opaal je intuïtie en geeft het je inzichten. 

5 Maansteen
Mijn favoriete edelsteen: maansteen. Net als zilver staat ook de maansteen in contact met het vrouwelijke en de maan. Het versterkt de vrouwelijke energie, de vrouwelijke intuïtie en ondersteunt de vruchtbaarheid. Daarnaast werkt de maansteen kalmerend op ons gevoelsleven. 

6 Rozenkwarts
De rozenkwarts is de steen van de liefde en het zachte. Het geeft liefdevolle energie en brengt ons weer in contact met onze emoties. De steen werkt sterk op de hartchakra en opent het hart voor de liefde.

7 Turkoois
De turkoois brengt evenwicht. Het werkt beschermend en geeft geluk en energie. Het is een sterk zuiverende steen die je energie geeft als je je moe voelt en kalmeert als je je gespannen voelt.

8 Jade
Jade is vooral een beschermende steen. Het beschermt je tegen onheil en (vooral) tegen lichamelijk letsel. Jade zorgt voor harmonie en geeft je wijsheid. Daarnaast bevordert jade zelfliefde en creativiteit. 

9 Koraal
Koraal brengt rust en vrede. Het brengt onze emoties in balans en zorgt voor een ontspannen gevoel. Ook brengt koraal meer levensvreugde en vermindert het sociale angsten en spanningen.