Gezondheid

8 soorten dromen die we hebben en wat ze betekenen

8 soorten dromen die we hebben en wat ze betekenen

1 Dromen over je tanden
Dromen over tanden kunnen gaan over tanden die uit je mond vallen, die kapot breken, die in stukjes vermorzelt worden. Dit is een droom die veel mensen hebben. Experts zeggen dat deze droom zowel een positieve als een negatieve betekenis kan hebben. Het kan betekenen dat je groeit als persoon of het laat zien dat je graag beter voor jezelf wilt zorgen. Maar het kan ook komen omdat je onzeker bent, bang bent om ouder te worden of omdat er grote veranderingen in je leven gaande zijn. Dromen over tanden komen vaak voor tijdens een transitie periode in je leven.

2 De naakte droom
Deze droom komt in verschillende varianten – je geeft een presentie voor je werk en je komt er opeens achter de je naakt bent. Je loopt in de supermarkt en komt er opeens achter dat je naakt bent. De meeste experts zeggen dat deze droom staat voor diepe gevoelens van kwetsbaarheid en schaamte. Je bent bang om ontmaskerd, opgemerkt of voor gek te worden gezet door anderen.
Deze dromen komen vaak voor als je in je leven een grote verandering als een verhuizing, nieuwe baan etc. doormaakt. Over het algemeen staan deze dromen voor onzekerheid en twijfel.

3 De vallende droom
Van alle dromen die we tijdens ons leven hebben komt de vallende droom het meest voor. Men zegt dat het signaal is dat er iets in je leven is wat je niet onder controle hebt. Of het nu gaat over je baan, je financiën, je relatie etc. Vallende dromen gebeuren meestal wanneer je je druk maakt over iets waarvan je bang bent het kwijt te raken.

4 De droom waarin je niet kunt wegrennen
In deze droom krijg je het gevoel dat je niet kunt wegrennen, hoe hard je het ook probeert. Je rent in slow motion of het lukt je helemaal niet om te rennen. Ze zeggen dat je deze droom droomt wanneer je weinig zelfvertrouwen of eigenwaarde hebt of wanneer je in een situatie zit waarover je weinig controle hebt.

5 De droom waarin je weer op school zit en examen moet doen
Het maakt niet uit of je vakantie hebt van school of al 30 jaar niet meer op school zit; heel veel mensen hebben de droom/nachtmerrie dat ze weer op school zitten en hun examen niet halen. Vaak hebben deze dromen te maken met je huidige baan omdat je bang bent dat er iets ergs gaat gebeuren op je werk. Je bent bang om ontslagen te worden, ontmaskerd te worden of om niet gepromoot te worden. 

6 De droom waarin iets of iemand je achterna zit
Er is iets in je leven waar je veel stress van krijgt of je vermijd een confrontatie met iets of iemand. Als je stopt en je problemen confronteert zul je waarschijnlijk merken dat deze droom niet meer terugkomt. 

7 De droom waarin je kunt vliegen
De meeste dromen waarin je kunt vliegen zijn leuk en geven je een blij gevoel. Vliegende dromen worden vaak aangeduid als lucide dromen, wat betekent dat je je bewust bent van het feit dat je droomt. Als mensen lucide dromen hebben controleren ze het plot en de situaties in hun droom en daarom doen mensen vaak dingen die ze in het echt niet kunnen zoals vliegen. 

8 De droom waarin je denkt dat je wakker bent geworden, maar dit niet zo is
Je denkt dat je wakker bent geworden uit je droom en je doet je dagelijkse routine zoals tandenpoetsen, koffie zetten etc. Deze dromen komen vaak voor als je je heel druk maakt over de dag die gaat komen en je er alles aan doet om deze dag te vermijden. Ze komen vaak als je bijna wakker bent, maar nog net niet.