Geluk

Hoe we onbewust ons eigen succes saboteren

Hoe we onbewust ons eigen succes saboteren

Je doet elke dag je best om het beste van je leven te maken, maar toch heb je het gevoel dat je blijft worstelen. Hoe kan dit, kan het zijn dat we onbewust ons succes saboteren? Want natuurlijk kan het komen door een vervelende baan, lastige omstandigheden of pech, maar in de meeste gevallen ligt het probleem toch bij onszelf. Te vaak saboteren we onbewust ons eigen succes. Hoe? Lees verder:

1 De druk, druk, druk cyclus
Zo veel mensen hebben het vandaag de dag extreem druk. Hoe kan dat? Techniek, culturele veranderingen en veranderingen op de arbeidsmarkt hebben hier zeker mee te maken, maar de echte reden waarom je zo druk bent is omdat je zo druk bent.. We zijn vaak zo druk met het rond rennen als een kip zonder kop, dat we geen tijd hebben om ons leven op orde te krijgen zodat we niet als een kip zonder kop rond hoeven te rennen.

Ga daarom praktisch te werk. Vergeet je vaak je portemonnee? Zorg ervoor dat je altijd 20 euro in je auto of in je bureaulade op kantoor hebt liggen. Sluit jij jezelf regelmatig buiten, zorg ervoor dat de buren een sleutel hebben. Neem de tijd voor het maken van een gezinsplanner zodat ieder gezinslid ziet wanneer er wordt gevoetbald, er balletles is etc.

2 De perfectionisme valkuil
Perfectie is niet haalbaar en als je er naar opzoek gaat dan eindig je vaak niet eens in de buurt van perfectie. Als we perfect willen dan stellen we dingen uit, wachten we tot het perfecte moment. Waardoor we dus eigenlijk niets doen. Doe dingen gewoon, ook als ze niet perfect zijn. Heb lef en onderneem actie!

3 De vicieuze cirkel van zelf-zorg
Wanneer ga je beter voor jezelf zorgen? Als je meer energie hebt om voor jezelf te zorgen. (zodra ik meer energie heb ga ik wandelen, sporten, gezonder koken etc.) Wanneer zul je meer energie krijgen? Als je beter voor jezelf zorgt. Dat is dus een vicieuze cirkel. Doorbreek die cirkel en maak die wandeling, ook als je liever op de bank tv kijkt. Doorbreek die cirkel en kook gezond, ook als je echt geen puf hebt om boodschappen te doen. Laat je gezonde boodschappen desnoods bij je thuis bezorgen of neem een abonnement op een gezonde maaltijdbox. Maar doe wat je moet doen om de cirkel te doorbreken.

Ook interessant: Help, we worden letterlijk ziek van klagende mensen!

4 Uitstel gedrag
We stellen dingen uit omdat we er tegenop zien, waardoor we er steeds meer tegenop gaan zien en er uiteindelijk niet meer gewoon tegenop zien maar er letterlijk buikpijn van krijgen. Doorbreek dit patroon en begin gewoon! Stap voor stap, het hoeft niet in één keer. Maar zet in ieder geval de eerste stap!

Wanneer we ons succes saboteren (onbewust) maken we het onszelf moeilijker dan nodig en dit is zo zonde!

Volg jij Herhealth.nl al op Facebook en Instagram?