Burn-out

4 inspirerende quotes die mij door mijn burn-out hebben geholpen

Quotes die mij hebben geholpen tijdens mijn burn-out
Tessa Brik
Geschreven door Tessa Brik

Toegegeven, ik ben een ‘sucker’ voor quotes. Zeker in de tijd dat ik herstelde van mijn burn-out kon ik wel wat inspiratie en motivatie gebruiken. Vandaag wil ik vier quotes met je delen die mij door mijn burn-out hebben gesleept.

Be where you are, not where you think you should be
Met stipt op nummer één! Overal kan ik deze quote terugvinden, in mijn agenda, op het krijtbord, in schriftjes en mijn telefoon. Definitief herstellen van je burn-out begint met de kunst van het accepteren en laat dat nou net één van de lastigste dingen zijn. Vooral in het eerste jaar ging het me niet snel genoeg. Ik vroeg me regelmatig af wanneer ik me weer de oude zou voelen. Inmiddels drie jaar later weet ik dat ik nooit meer dezelfde zal zijn en dat is prima. Ik vraag me niet langer af hoeveel ‘beter’ ik nog word want ik ben blij met waar ik nu ben.

The soul usually knows what to do to heal itself. The challenge is to silence the mind.
Deze quote heeft me geholpen om te leren loslaten en op mezelf te vertrouwen. Voor mijn burn-out was ik echt een controlfreak. Het was mijn manier of geen manier. Ook leefde ik vanuit mijn hoofd. Ik wist precies wat ik ging doen, hoe ik dat ging doen en wanneer ik dat ging doen. Spontane uitjes en verassingen maakte je mij echt niet blij mee want je gooit tenslotte mijn schema in de war. In de afgelopen drie jaar heb ik geleerd naar mijn lijf te luisteren. In het begin door mindfulness op een kussentje in lotushouding, nu door iedere dag minimaal een half uur te wandelen.

Choose to see the beauty in everything
Ik weet dat veel burn-outers last hebben van sombere gedachtes. Soms zelfs zo heftig dat er anti-depressivia aan te pas moet komen. Nou fietste ikzelf ook niet bepaald vrolijk door mijn burn-out heen maar ik heb er altijd een prioriteit van gemaakt om mijn leven wél leuk te vinden, ongeacht de situatie. Terugkijkend denk ik dat dit mijn grootste kracht is geweest: hardnekkig positief zijn. Is dat eigenwijze karakter van mij toch nog ergens goed voor. Toch is het soms niet makkelijk en kost het energie om je ertoe te zetten. Deze quote herinnerde mij er regelmatig aan om bewust op zoek te gaan naar de mooie dingen in iedere dag. De zon, de geur van bloemen, het feit dat ik weer een rondje kon wandelen, de liefde die ik voelde voor mijn honden wanneer die met elkaar speelde of voor mijn vriend wanneer we de slappe lach hadden.

Be fearless in the pursuit of what sets your soul on fire
Door deze quote besloot ik alleen nog maar dingen te doen waar ik blij van werd. Langzaam pakte ik mijn hobby’s weer op. Ook inspireerde deze quote mij om uiteindelijk ontslag te nemen. Wat gaf dat een ruimte en rust! Ik zag altijd beren op de weg en hield rekening met het aller slechtste scenario om teleurstellingen te voorkomen. Toen ik niet langer mijn keuzes baseerde op angst, zorgen en onzekerheid ging ik ineens andere keuzes maken. Door deze quote kan ik nu dagelijks doen waar ik ontzettend blij van word. Nu krijg ik energie van mijn werk in plaats van dat mijn werk energie kost. In plaats van krampachtig alle ballen in de lucht houden kies ervoor dat mijn huis soms een zooitje is omdat ik liever een rondje ga fietsen of een strandwandeling maak met een vriendin. Ieder dag dingen doen waar je blij van wordt is iets wat ik iedereen gun.

Heb jij bepaalde quotes die jou op wat voor manier dan ook hebben geholpen? Deel ze met ons op Facebook. Zo inspireren we elkaar!

Tessa Brik

Over de schrijver

Tessa Brik

Tessa Brik