Relaties

Waarom jezelf op de eerste plek zetten je enorm aantrekkelijk maakt

Jezelf op de eerste plek maakt je heel aantrekkelijk!

Vraag jij jezelf wel eens af hoe waardevol jouw leven is? Leef je het vanuit je hart of ben je tevreden met de rollen die jou zijn toegekend door de mensen om je heen? Is leven naar de verwachtingen en definities van anderen wel echt leven? Of is het een langzame dood sterven door verplichtingen en jezelf negeren?

Je bent geboren met unieke talenten en met het vermogen om unieke contributies te leveren. De wereld zal deze bijzondere geschenken alleen willen ontvangen als jij bereid bent om jezelf te zijn en als jij bereid bent om jouw unieke zelf te delen met de wereld.

Het begint met toegeven dat jij jezelf in het verleden hebt weggecijferd en dat je de behoeftes van een ander op de eerste plaats hebt gezet. Want hoe vaak werden jouw wensen, behoeftes en verlangens in vorige relaties geuit? Was jij een gelijke in relaties (met je partner, ouders, vrienden, collega’s) of werd er meestal gedaan wat de ander wilde?

Wanneer jij het jezelf niet toestaat om volledig jezelf te zijn en om jezelf te tonen in relaties dan ontzeg jij je partner de persoon die jij eigenlijk bent. De geweldige unieke persoon die ze hebben en leren kennen en waar ze misschien wel verliefd op zijn geworden.

Sta eens stil bij de energie die je voelt als jouw keuzes en gevoelens worden genegeerd of overruled. Hoe voelde dit toen dit de laatste keer gebeurde? Voelde deze energie licht, zwaar, stekend, zeurend?

Je geeft normaliter misschien geen aandacht aan je energie, maar het is eigenlijk onze eerste taal. Energie vertelt een veel eerlijker verhaal dan woorden. Als de energie geen positief gevoel gaf, vraag jezelf dan af wat er mogelijk is? Als jij een andere keuze had gemaakt, anders had gereageerd, was de energie dan anders geweest?

Wat als het meest energieke en dynamische wat je voor jezelf kunt doen is jezelf zijn? Totaal jezelf, met je geweldige giften, mankementen en sterke punten?

Het gaat er niet om of jij jezelf vergelijkt met anderen, het gaat erom dat jij jezelf bent en dat jij de keuze maakt om echt jezelf te zijn. Door de keuze maken om te leven zoals jij wilt, zet je een verandering in gang in verschillende aspecten uit je leven. Een verandering die je nog wel eens zou kunnen verbazen. Wie weet wat voor magische dingen er zullen gebeuren als jij ervoor kiest om echt te leven? Nu is het de tijd om dit te doen..

mindbodygreen.com