Geluk

12 redenen waarom je toch niet zo gelukkig bent als je zou kunnen zijn

12 redenen waarom je niet zo gelukkig bent als je zou willen zijn

Een blijvend geluksgevoel komt vaak voort uit iemands gewoontes. Gelukkige mensen hebben gewoontes ontwikkeld die ervoor zorgen dat zij zich goed voelen. Nieuwe gewoontes ontwikkelen is lastig, maar breken met gewoontes die je ongelukkig maken is makkelijker. Onderstaand tref je 12 gewoontes aan die jou ongelukkig kunnen maken. Breek met deze gewoontes en verbeter jouw geluksgevoel!

1 Omgaan met negatieve mensen
Klagers en negatieve mensen zijn niet goed voor je omdat ze vaak blijven hangen in hun problemen en niet opzoek gaan naar oplossingen. Ze willen dat anderen meegaan in hun zielige verhaal zodat zij zich beter over zichzelf voelen. Vaak voelen mensen zich verplicht om te luisteren naar klagers omdat ze niet onbeleefd willen overkomen. Maar er zit een dunne lijn tussen sympathiek zijn en tussen meegezogen worden in de negativiteit.

Probeer afstand te nemen van negatieve mensen. Een goede manier om dit te doen is door de klager te vragen hoe hij of zij denkt dat hij zijn problemen wil gaan oplossen. De klager zal of stoppen met klagen of hij zal een oplossing zoeken.

Probeer jezelf te omringen met mensen die je inspireren en stimuleren. Het leven is te kort om jezelf te omringen met klagers die alle energie uit je wegzuigen!

2 Je eigen leven vergelijken met het leven wat je van anderen ziet op social media
Er is onderzoek gedaan naar de invloed op je welzijn en het gebruik van Facebook. De ene helft van de deelnemers aan het onderzoek moest Facebook blijven gebruiken zoals ze dit normaal ook doen terwijl de andere helft Facebook een week lang niet mocht gebruiken. De onderzoekers kwamen erachter dat de mensen die Facebook wel gebruikten zich 55% meer gestrest voelden dan de andere groep.

Onthoud dat Facebook geen afspiegeling van de realiteit is. Je ziet wat andere mensen willen dat je ziet. De slapeloze nachten, ruzie, eenzaamheid en zorgen die we allemaal zo nu en dan hebben zie je er nooit terug op alle mooie bewerken foto’s.

3 Je verwondert je niet meer over dingen
Er gebeuren elke dag fantastische dingen als je weet waar je moet kijken. Je over dingen verwonderen is ontzettend mooi. De kleuren van de bladeren in de herfst, de jonge lammetjes in de lente, lachende kinderen, een ouder koppel wat elkaar nog steeds verliefd aankijkt. Probeer de mooie dingen van de wereld te blijven zien. Het is moeilijk om gelukkig te zijn wanneer jij gewoon je schouders ophaalt als er iets moois te zien is.

4 Jezelf isoleren
Jezelf isoleren van sociale contacten als je niet lekker in je vel zit is een veel voorkomende reactie. Maar er zijn voldoende onderzoeken gedaan die bewijzen dat dit juist het slechtste is wat je kunt doen. Onder de mensen blijven, ook als je dit niet wilt is goed voor je. Wanneer jij ook merkt dat jij je terugtrekt als het niet zo goed gaat dan is het goed om jezelf te pushen om toch social te zijn.

5 Anderen de schuld geven
Om ons gelukkig te voelen hebben we het idee nodig dat we controle hebben over ons leven. Wanneer je andere mensen of omstandigheden de schuld geeft van jouw ongeluk, dan heb jij besloten dat jij geen controle over je leven hebt en dat is heel slecht voor jouw geluksgevoel.

Mensen kunnen je kleding, je auto of je goede baan leuk vinden, maar dit betekent niet dat ze jou leuk vinden

6 Controle willen houden
Het is moeilijk om je gelukkig te voelen zonder een gevoel van controle in je leven, maar je kunt ook te ver gaan. Je maakt jezelf juist ongelukkig wanneer je alles wilt controleren. De enige persoon waar jij controle over hebt, dat ben je zelf. Wanneer je merkt dat je zeurt op anderen omdat jij hun gedrag wilt veranderen dan maak jij uiteindelijk vooral jezelf ongelukkig.

7 Klagen
Klagen helpt niet. Door constant te praten (en dus te denken) over hoe slecht dingen zijn, bevestig jij je negatieve gedachtes. Hoewel het kan helpen om uit te spreken wat je dwarszit, zit er een dunne lijn tussen klagen en je hart luchten. Naast dat klagen jou ongelukkig maakt, duwt het ook anderen van je af.

8 Indruk willen maken
Mensen kunnen je kleding, je auto of je goede baan leuk vinden, maar dit betekent niet dat ze jou leuk vinden. Indruk op andere willen maken is een bron van je ongelukkig voelen. Het zorgt er namelijk niet voor dat je krijgt wat je echt gelukkig maakt: mensen die jou leuk vinden om wie je bent. Alle de dingen die je kunt krijgen om indruk te maken op anderen zullen jou niet gelukkiger maken.

9 Negativiteit
Het leven zal niet altijd lopen zoals jij wilt dat het loopt, maar gelukkige mensen klagen niet over hoe dingen hadden kunnen lopen of hoe het had kunnen zijn, nee ze zijn dankbaar voor de dingen die ze wel hebben. Vervolgens kijken ze naar de oplossing voor hun probleem, lossen het op en gaan weer verder. Er is niets wat je ongelukkiger doet voelen dan pessimisme. Wanneer je slechte dingen verwachten zullen er ook sneller slechte dingen op je pad komen. Dwing jezelf om positief te blijven, hoe moeilijk dit soms ook is.

10 Geen doelen hebben
Door te doelen te hebben in het leven kun je vooruit kijken en ergens naartoe werken, het geeft je leven betekenis. Zonder doelen zul je misschien ook merken dat jij jezelf afvraagt waarom dingen nooit veranderen.

11 Toegeven aan angst
Angst is niets meer dan een emotie wat wordt gevoed door je fantasie. Gevaar is echt, angst is een keuze. Gelukkige mensen weten dit. Wees niet bang om fouten te maken of risico’s te maken. Natuurlijk kun je onderuit gaan, maar je kunt ook slagen. En als je onderuit gaat dan heb je wat geleerd en weet je wat je de volgende keer anders moet doen. Vraag jezelf af wat het ergste is wat er kan gebeuren.

12 Niet in het nu leven
Net zoals angst zijn ook het verleden en de toekomst producten van onze geest. Geen enkele hoeveelheid spijt of schuldgevoel kan het verleden veranderen en geen enkele hoeveelheid zenuwen kan de toekomst veranderen. Het is onmogelijk om gelukkig te zijn als je altijd ergens anders bent. Leef in het nu door je verleden te accepteren en door de onzekerheid die de toekomst ons brengt te accepteren.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Bron Forbes.com Foto Hellofashionblog.com