Geluk

Je keuken mindful inrichten

In ons dagelijkse leven lijkt het soms dat er geen plek is om helemaal tot rust te komen. Je hebt je werk en als je thuis komt, is er ook nog een huishouden of andere dingen die gedaan moeten worden. Toch is het belangrijk om een moment van rust te creëren tijdens de dag. Veel mensen vinden deze rust en ontspanning in het koken van een lekkere maaltijd. Je wilt dan wel dat je keuken een fijne en mindful plek is om dit te kunnen doen. We gaan je vertellen hoe je dit kunt bereiken. 

Opruimen en declutteren

Een keuken is een plek waar al snel veel spullen verzamelen. Niet alleen etenswaar, maar ook keukengerei is vaak in overvloed aanwezig. De eerste stap in het mindful inrichten van je keuken is dan ook opruimen en declutteren. Met declutteren bedoelen we alle spullen in de keuken langs te gaan en per product te beslissen of je het houdt of dat het weg gaat. Zo hou je echt alleen de spullen over die je echt gebruikt in de keuken. Het voordeel hiervan is dat wanneer er een stuk minder spullen zijn je keuken ook een stuk makkelijker netjes en opgeruimd te houden is. Hierna is het alleen nog belangrijk om alles te organiseren door bijvoorbeeld stickers van Avery

Alles organiseren!

Opruimen en declutteren is natuurlijk een goed begin, maar ook alles moet nog georganiseerd worden. Zo hoef je niet meer te zoeken naar ingrediënten. Je kunt bijvoorbeeld alles in dezelfde mooie potten doen en kruiden etiketten laten maken voor een rustig aanzicht in de keuken.  Je kunt ervoor kiezen om je ingrediënten mooi in het zicht op een plank te zetten of plaats het in een kastje of lade. Kijk hierbij vooral naar hoe en waar jij de ingrediënten het meest gebruikt en wat je hier zelf het makkelijkste in vindt. Je wilt het natuurlijk zowel rustig en mooi hebben, maar ook praktisch. 

Decoratie

Om je keuken zo mindful mogelijk te houden, moet je niet te veel decoratie gaan toevoegen. Een paar decoratie items kunnen voor wat meer sfeer zorgen, maar het kan ook heel snel rommelig aanvoelen en juist voor onrust zorgen. Iets wat zowel decoratief, maar ook erg nuttig kan zijn in de keuken, is het neerzetten van wat kruidenplantjes of gewone planten. Planten creëren rust in een ruimte, maar voegen ook wat sfeer en kleur toe!