Introvert

Ik ben introvert, maar ik ben geen deurmat

Ik ben introvert, maar ik ben geen deurmat

“Wat ben je stil? Is er wat?”, deze zin kun jij als echte introvert waarschijnlijk ook niet meer horen! Wij introverten zijn stil omdat we zoveel gedachtes hebben die door ons hoofd razen en het onmogelijk om ze allemaal om te zetten naar woorden. Of we zijn stil omdat we gewoon genieten van de conversatie van andere mensen.

Heb jij soms ook het idee dat je uit 2 personen bestaat? Er is de verlegen en kwetsbare persoon waarvan mensen soms denken dat je bent omdat je niet altijd aan het woord bent. En dan is er ook nog de grappige, outgoing persoon die ook prima van zich af kan bijten, maar die zich vaak alleen laat zien bij zijn of haar echte vrienden en familie.

-> Introvert? Dan komen deze dingen je bekend voor

En dit is best irritant. Want je bent niet alleen die stille, lieve persoon. Je bent zoveel meer! Want dat je stil en introvert bent betekent niet dat je dom of een deurmat bent die over zich heen laat lopen.

Wat is er gebeurd met het cliché dat stille wateren diepe gronden hebben? Waarom moeten we tegenwoordig allemaal altijd maar spontaan en extravert zijn? Je vindt het gewoon prima om soms stil te zijn, je hebt tijd voor jezelf nodig en je voert niet het hoogste woord op feestjes, maar introverte personen zijn net zo slim en grappig als extraverte mensen.

-> 9 kenmerken van introverte personen die de meeste mensen niet begrijpen

Want dat jij vroeger in de klas nooit je hand opstak betekende niet dat jij het antwoord niet wist en dat jij in meetings op je werk niet het hoogste woord voert betekent niet dat jij geen goede ideeën hebt!

Dus deze is voor alle introverte personen onder ons! Wij weten dondersgoed wie we zijn, wat we willen en waar we toe in staat zijn. Soms vinden we het moeilijk om dit onder woorden te brengen en soms vinden we het lastig om onze gedachtes te uiten in grote groepen mensen, maar dat betekent niet dat we minder weten of minder ideeën hebben dan de rest!

-> 10 dingen waar je als introvert blij van wordt

Dus als mensen denken dat we alleen dat stille meisje of die rustige saaie kerel zijn, dan hebben ze het mis! Want we weten heel goed wat we willen en we zijn ook prima in staat om voor onszelf op te komen. Dus het wordt tijd dat andere beseffen dat we misschien stil zijn, maar dat we zeker niet over ons heen laten lopen!

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? 

Ook interessant: De 6 verborgen krachten van introverte personen