Geluk

8 oncomfortabele signalen dat je de persoon wordt die je moet zijn

8 oncomfortabele signalen dat je de persoon wordt die je moet zijn

1 Je doet veel dingen zelf en voelt jezelf soms geïsoleerd van anderen
Hoe meer volwassen je wordt, hoe meer je dingen zelf afhandelt. Je hebt in het verleden misschien ook wel eens gezegd dat je het zelf wel redde, maar nu is het ook daadwerkelijk het geval. En naast dat je je soms wat alleen voelt, voel je je ook trots.

2 Je realiseert je dat je ook issues met jezelf hebt
Of het nu gaat om bindingsangst, onzekerheid, angsten of andere dingen die je welzijn verstoren, je weet dat er drempels zijn die je moet overwinnen. Je bent nu zo ver dat je deze dingen durft te erkennen en dat je ermee aan de slag kunt.

3 Je hebt sterk de behoefte om bepaalde relaties af te kappen
Hoe meer je jezelf wordt des te meer jij jezelf afvraagt of de tijd die je in sommige mensen stopt het nog wel waard is. Je realiseert je dat je niet met iedereen bevriend kan zijn en dat je jouw waardevolle tijd liever in de mensen stopt die echt belangrijk voor je zijn. Je voelt je verdrietig en schuldig dat je sommige mensen moet laten gaan, maar je bent dapper genoeg om de knoop door te hakken.

4 Je vindt het lastig om mensen te vertrouwen
Niet alleen omdat je selectiever in je vrienden bent geworden, maar ook omdat je niet meer zo snel in de bullshit van andere mensen trapt. Er zijn in het verleden voldoende momenten geweest dat mensen hun beloftes hebben verbroken of hun woord niet nakwamen, dus je weet ondertussen hoe de echte wereld werkt. En dat is niet alleen maar rozengeur en maneschijn.

5 Je hebt soms het gevoel dat jouw leven saai is
Je hebt het gevoel dat er meer is wat je kunt bereiken. Altijd dezelfde routines en hetzelfde werk beginnen je te vervelen, dus denk je altijd: “Wat komt er nu?” Maar je leven is vooral ‘saai’ omdat je alle onnodige drama hebt geëlimineerd. De mensen die drama veroorzaken heb je uit je leven geschrapt en verder weet je dat tegenslag bij het leven hoort. Je accepteert het leven nu meer zoals het komt, wat rust geeft en wat je soms misschien verwart met saaiheid.

6 Je voelt je verdrietig
Er zijn dagen waarop je je goed en hoopvol voelt maar er zijn ook dagen waarop jij je voelt alsof je in een diep dal zit. Je bent in staat om gebroken harten, mislukkingen en teleurstelling te accepteren. Je weet dat je niet altijd gelukkig kunt zijn en dat verdriet er nu eenmaal bij hoort. Plus dat je weet dat je altijd weer opstaat nadat je bent gevallen.

7 Je hebt het gevoel dat je niet voldoende tijd hebt
Je krijgt steeds meer het gevoel dat 24 uur in dag niet genoeg zijn. Je bent druk bezig en het is druk in je hoofd. Er is altijd iets wat je moet doen en soms betekent dit ook dat je te streng voor jezelf bent. Maar ook al moet je de balans nog vinden, toch betekent dit dat je op de weg naar succes bent.

8 Je hebt spijt van de fouten die je in het verleden hebt gemaakt
Je weet dat je in het verleden fouten hebt gemaakt en hebt daar van geleerd. Je erkent je verkeerde keuzes, maar je begrijpt ook dat spijt hebben geen zin heeft. Het enige wat je nu kunt doen is ervoor zorgen dat deze fouten in de toekomst niet meer voorkomen.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?