Geluk

7 manieren waarop onzekere vrouwen zonder het te weten hun leven verpesten

7 manieren waarop onzekere vrouwen zonder het te weten hun leven verpesten

1 Je neemt aan dat iemand die de moeite waard is nooit een echte relatie met jou zou willen. Als iemand interesse in je toont denk je dat ze alleen vriendelijk zijn, dat ze je gebruiken of een grap met je uithalen. Je bedenkt nooit dat ze echt interesse in je zouden kunnen hebben omdat je zelf denkt dat jij het niet waard bent om een goede relatie te hebben.

2 Je neemt aan dat niemand op jou zit te wachten. Je vindt het lastig om mensen uit te nodigen of om mensen te vragen om af te spreken omdat je denkt dat mensen dan met je opscheept zitten. Terwijl er ook een mogelijkheid is dat mensen je in hun leven willen! Je isoleert jezelf omdat jij jouw vriendschap niet aan andere mensen op wilt dringen.

3 Je neemt aan dat je zal falen. Je doet niet eens de moeite om te solliciteren op bepaalde functies of om bepaalde dromen achterna te gaan omdat je toch denkt dat je zal falen. Je neemt aan dat jij het niet in je hebt om succes te hebben. Je geeft op voordat je het überhaupt hebt geprobeerd. Maar zo zie je nooit waar je eigenlijk toe in staat bent.

4 Je neemt aan dat je relaties zullen eindigen. Zelfs als je in een fijne, liefdevolle relatie zit maak jij je zorgen dat je bedrogen zal worden. Je hebt een lage eigenwaarde en daarom ga je er vanuit dat jouw partner liever met iemand anders is.

5 Jij denkt dat andere vrouwen een beter leven hebben. In plaats van andere vrouwen te steunen ben je jaloers op ze. Een deel van jou haat ze omdat knapper of succesvoller dan jij zijn. Je hebt altijd het gevoel dat je de strijd aan moet gaan.

6 Je neemt aan dat jij jezelf voor gek zal zetten. Daarom blijf je stil tijdens een gesprek in een groep. Je houdt je opmerkingen voor jezelf omdat je bang bent dat mensen je een idioot vinden die geen idee heeft wat ze zegt.

7 Je neemt aan dat je alleen zal eindigen. Je saboteert op deze manier jouw kans op geluk omdat je gelooft dat je voor altijd alleen zal zijn. Je neemt geen risico’s want je denkt dat het toch verkeerd zal aflopen.

Als jij jezelf herkent in bovenstaande voorbeelden dan ben jij waarschijnlijk ook heel onzeker. Zonde! Want onzekerheid kan je leven echt veel moeilijker maken dan het is. Weet dat jij uniek bent, dat er mag zijn en dat er mensen zijn die om je geven. Een coach of psycholoog kan je heel goed helpen om jezelf te doen inzien dat jij er wel toe doet. Zoek hulp als dit nodig is, dat is niets om je voor te schamen! Het laat alleen maar zien hoe sterk je bent!