Relaties

9 signalen dat je zo veel meer verdient dan dit

9 signalen dat je zo veel meer verdient dan dit

Als je niet tevreden bent met je relatie dan wordt het tijd om eens te onderzoeken waar deze ontevredenheid vandaan komt. Zou het kunnen dat er wat knaagt omdat je meer verdient? In dit artikel gaan we verder in op de 9 signalen dat je waarschijnlijk meer verdient in de liefde dan dit:

1 Je partner communiceert niet
Communicatie is het belangrijkste onderdeel voor intimiteit in een relatie. Gezonde communicatie zorgt ervoor dat 2 mensen in harmonie met elkaar kunnen leven. Zwakke communicatie tast de relatie aan en leidt tot frustratie en verbitterdheid.

2 Je partner waardeert je niet voldoende
Mensen hebben verschillende manieren om hun dankbaarheid te tonen en veel mensen vinden het een belangrijk onderdeel van een relatie dat hun partner zijn of haar best doet om waardering te tonen. Ondankbaar zijn ten opzichte van je partner is enorm kwetsende en bot. Als een ondankbare partner het probleem is probeer dan de volgende keer eens: “graag gedaan” te zeggen als je iets hebt gedaan. Zonder boos te worden of aanvallend te reageren kun je proberen om zo het onderwerp aan te snijden.

3 Jij bent altijd de persoon die plannen maakt
Als je partner zich opvallend stil houdt als er iets gepland moet worden dan is het tijd om aan de bel te trekken. Onthoud wel, sommige mensen zijn nu eenmaal slechte planners. Maar als je partner niet eens moeite doet om wat leuks te verzinnen of te kopen voor bijvoorbeeld je verjaardag dan is een ‘slechte planner’ zijn geen excuus meer.

4 Ze nemen geen verantwoordelijkheid
Een relatie is nou eenmaal hard werken. En dit harde werken moet van beide kanten komen. We hebben het allemaal druk met werk en verplichtingen, maar dit is geen excuus om niet meer aan je relatie te blijven werken. Dit is een verantwoordelijkheid van jullie beiden.

5 Ze hebben geen respect voor je tijd
Altijd te laat komen of zelfs helemaal niet komen opdagen is een teken van onvolwassenheid en luiheid en een gebrek aan respect voor je partner. Als er iets belangrijk is dan is het wel de tijd van je partner.

6 Jij voelt je onzeker
Voor de duidelijkheid we hebben het hier of je partners gebrek aan de wil om zich te binden waardoor jouw onzekerheid aangewakkerd wordt. Wanneer we ons onzeker voelen over de intenties van onze partner dan moet er worden gepraat. Misschien horen we dingen die we niet willen horen, maar dat is beter dan in onzekerheid leven en altijd maar op eieren lopen. Want je onzeker voelen door je partner is geen goed teken.

7 Er is weinig fysiek contact
Sommige mensen zijn niet zo fysiek, dat kan. Maar een kus, knuffel, schoudermassage en seks horen wel in een relatie thuis. Fysiek contact is een uiting van emoties en het gebrek aan fysiek contact is pijnlijk voor de partner die hier naar verlangt.

8 Je partner verbergt dingen voor je
Onderzoekers kwamen erachter dat respect voor elkaar hebben in een relatie in verband staat met hoeveel we over onszelf vertellen of onthullen. Als je partner dingen voor je achter houdt en schaadt dit het vertrouwen wat je als stel in elkaar en in de relatie hebt.

9 Ze houden afstand
Iedereen die wel eens heeft meegemaakt dat de ander zich emotioneel terugtrok weet hoe pijnlijk dit is. Emotionele disconnectie wordt meestal gevolgd door fysiek disconnectie en bij beiden trekt iemand zich terug uit de relatie. Wat voor de persoon die wel betrokken is bij de relatie pijnlijk is.

Bron powerofpositivity.com Foto hellofashionblog.com