Geluk

De sterrenbeelden op volgorde van hoe hard ze voor zichzelf zijn

De sterrenbeelden op volgorde van hoe hard ze voor zichzelf zijn

1 Weegschaal
Het is de obsessie die de weegschaal heeft met perfectie wat leidt tot enorme zelfkritiek. Ze zullen de negativiteit die ze ten opzichte van zichzelf voelen niet snel uiten, maar hun verlangen om alles uit het leven te halen is ironisch genoeg juist hetgeen wat ze tegenhoudt in het leven. Aan de oppervlakte zien weegschalen eruit alsof ze alles voor elkaar hebben, maar wat je niet ziet is dat ze intens hard voor zichzelf zijn. Soms maken ze zichzelf gek in hun zoektocht naar het perfecte leven. Hoewel het absoluut het sterrenbeeld is wat het hardst voor zichzelf is zal niemand dit merken. En dit maakt het juist zo verraderlijk.

2 Schorpioen
Schorpioenen zijn zo kritisch voor zichzelf omdat ze denken dat alle anderen ook zo kritisch op hen zijn – daarom zijn ze altijd allert. Diep van binnen zijn schorpioenen het meest loyaal en gecommitteerd van alle sterrenbeelden en willen ze niets liever dan dat ze deze eigenschappen in een relatie terugkrijgen. Daarom worden kunnen ze paranoïde of jaloers worden als ze merken dat andere mensen meer geliefd zijn dan zij. Door hun onzekerheid komen ze soms nonchalant over, terwijl hun hersenen juist overuren maken met bedenken hoe het toch komt dat zij altijd het gevoel hebben dat ze niet goed genoeg zijn.

3 Waterman
Eigenlijk is het verrassend dat de waterman op nummer 3 staat, want watermannen komen meestal kalm en zelfverzekerd over. Maar dit is de bedoeling. Watermannen hebben alles door en ze staan open voor andere mensen. Deze combinatie zorgt ervoor dat ze zeer gevoelig zijn voor de meningen die andere mensen over ze hebben. Vaak hebben ze ook nog het gevoel dat ze nergens echt bij horen. Omdat ze worstelen om erbij te horen denken ze al snel dat er dus iets mis met hen is en zo is een vicieuze cirkel van zelfkritiek en onzekerheid geboren.

4 Steenbok
Steenbokken zijn super hard voor zichzelf omdat ze zich het beste voelen in leven vol zekerheden, duidelijke grenzen, begrip en structuur. Steenbokken zijn zoals de studenten die op school de regels volgen; het geeft ze een gevoel van orde en routine in onze onvoorspelbare wereld. Steenbokken zijn daarom ook vaak afhankelijk in een relatie, ze vertrouwen erop dat de ander hun een gevoel van zekerheid geeft. Steenbokken zijn heel hard voor zichzelf als ze niet voldoen aan hun eigen enorme hoge standaarden, standaarden waarvan ze ook nog eens denken dat de rest van de wereld ze oplegt.

5 Maagden
Maagden zijn paranoïde en denken over alles na, het is ook niet zo gek dat hun nieuwsgierige brein uiteindelijk belandt op had pad van zelfkritiek en zelftwijfel. Maagden zijn zo hard voor zichzelf, terwijl ze ondertussen de schijn ophouden om relaxt en chill over te komen. Maar ondertussen denken ze altijd na over de mensen die hen misschien niet aardig vinden, managers die hun werk niet goed genoeg vinden en alle andere dingen waar ze maar over kunnen twijfelen.

6 Leeuw
Als er een groot ego aanwezig is dan weet je, dat er ergens diep van binnen ook een stuk onzekerheid zit. Leeuwen staan bekend om hun zelfvertrouwen, maar laat je niet voor de gek houden. Ze zijn net zo onzeker als andere mensen. Leeuwen zijn vaak streng voor zichzelf omdat ze vinden dat het beter moeten kunnen of omdat ze vinden dat ze zichzelf voor gek hebben gezet. Door hun relaxte levenshouding zijn ze gelukkig niet zo streng voor zichzelf als de bovenstaande sterrenbeelden, maar toch mogen ze zichzelf wel wat vaker een break geven.

7 Kreeft
Kreeften staan in het midden omdat ze alleen heel hard voor zichzelf als ze denken dat ze hard voor zichzelf moeten zijn. Ze zijn intens als ze denken dat dit nodig is. Ze twijfelen vooral aan zichzelf en zijn vooral hard voor zichzelf als het gaat om relaties: als iemand het met ze uitmaakt of als het even slecht gaat in de relatie dan blijven ze nadenken over waarom ze niet ‘goed’ genoeg zijn. Maar over het algemeen zijn kreeften oké met zichzelf, dus ze hebben best een goede balans.

8 Vissen
Hoewel vissen emotioneel zijn, zijn ze niet super kritisch op zichzelf. Want de meeste vissen vinden zichzelf prima! Ze twijfelen wel over hun werk en denken dat ze niet goed genoeg zijn. Maar vissen blijven hier niet in hangen, ze blijven creëren.

9 Tweeling
Tweelingen zijn voor hard zichzelf wanneer ze denken dat ze iemand waarvan ze houden te kort hebben gedaan. Of wanneer ze denken dat ze niet alles uit het leven halen. Want tweelingen willen alles uit het leven halen! Ze breken hun eigen hart als ze denken dat ze niet goed genoeg zijn voor de mensen om wie ze geven en wanneer ze denken dat ze niet goed genoeg hun best doen om hun dromen waar te maken. Maar gelukkig zijn tweelingen niet constant hard voor zichzelf, alleen wanneer ze denken dat het nodig is.

10 Ram
Rammen zijn te praktisch om zichzelf zo erg te bekritiseren tot het punt dat ze er onzeker van worden. Rammen zijn niet te hard voor zichzelf en vinden niet dat ze niet goed genoeg zijn. Ze zijn alleen wat strenger voor zichzelf als ze de motivatie niet kunnen vinden. Het is niet zo dat rammen nooit aan zichzelf twijfelen, ze doen gewoon hun best om trots op zichzelf te zijn.

11 Stier
Stieren verkrijgen hun eigenwaarde vaak van de buitenwereld, wat betekent dat ze niet zo zeer hard voor henzelf zijn maar dat ze proberen om anderen ervan te overtuigen om niet hard voor ze te zijn. Als ze zich geliefd en gesteund voelen zullen ze niet het gevoel hebben dat ze zichzelf moeten bekritiseren. Meestal hebben stieren een gezonde eigenwaarde en zijn ze niet te streng voor zichzelf.

12 Boogschutter
Het is echt niet zo dat een boogschutter nooit kritiek op zichzelf heeft, want dat gebeurt soms echt wel. Maar ze doen dit niet op zo’n harde manier zoals de sterrenbeelden dit doen die bovenaan de lijst staan. Als ze vinden dat ze iets beter moeten doen, dan proberen ze gewoon om het beter te doen. Zonder dat ze super streng voor zichzelf zijn. Omdat ze nieuwsgierig en flexibel zijn, zijn ze beter in staat om om te gaan met veranderingen dan andere sterrenbeelden. In het algemeen hebben boogschutters de meest relaxte houding als het gaat om zelfreflectie.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?