Geluk

20 tips om je leven daadwerkelijk makkelijker te maken

20 tips om je leven te versimpelen

Soms maken we het onszelf zo moeilijk. We proberen meer en meer uit onze dag te halen door steeds meer activiteiten in die paar uur te stoppen. Maar wanneer je steeds meer doet dan verlies je de dingen die echt belangrijk zijn: overzicht en rust. Door je leven te versimpelen ervaar je minder stress en kun je meer genieten van het leven wat je hebt.

1 Selecteer je top 5
Wat zijn de 5 meest belangrijke dingen in je leven? Heb je aan het eind van de dag wel eens het gevoel dat je niets hebt gedaan waar je echt om geeft? Besluit wat voor jou echt waardevol is en spendeer hier meer tijd aan.

2 Zeg nee
Vaak accepteren we meer op ons bordje dan we eigenlijk aan kunnen. Creëer grenzen als het gaat om je tijd. Wanneer je weet wat je prioriteiten zijn dan wordt het ook makkelijker om nee te zeggen.

3 Doe de notificaties van je telefoon uit
We worden constant gestoord door nieuwe mailtjes en Facebook of Instagram notificaties. Doe deze notificaties uit en bepaal wanneer jij je telefoon checkt. Zorg dat je geen slaaf van je telefoon wordt.

4  Probeer de media te limiteren
In plaats van direct de tv aan te zetten als je thuis bent kun je ook eerst uitzoeken of er die avond iets is wat je echt wilt zien. Zet vervolgens pas de tv aan als jouw show of programma start.

5 Versimpel je kledingkast
Wanneer je hele kast helemaal vol hangt met kleding dan ben je het overzicht al snel kwijt. Zoek daarom de dingen uit die je echt mooi vindt en draagt en doe de rest weg.

6 Spendeer tijd alleen
Alleen zijn kan in het begin heel eenzaam zijn. Maar wanneer we het rustiger aan doen dan kunnen we onze innerlijke angsten, gevoelens en stress beter horen. Negeer deze signalen niet en ga er juist mee aan de slag.

7 Ruim je bureau op
Onze fysieke ruimte symbolisch is voor de ruimte in ons hoofd. Heb je echt 25 pennen en 4 notitieblokken nodig? En al die stapels papieren, wordt het niet eens tijd om die uit te zoeken? Ruim je bureau op en zorg voor overzicht.

8 Creëer routines
Routines kunnen ons tijd geven die we spenderen aan specifieke dingen. Begin bijvoorbeeld met een ochtendroutine, waarbij je elke ochtend tijd neemt om gezond te ontbijten en om 10 minuten te mediteren.

9 Denk na over alles wat je koopt
Wanneer je je bewust wordt van alle dingen die je koopt zul jij je realiseren dat je helemaal niet zoveel nodig hebt als wat je nu koopt.

10 Denk om je financiën
Je kunt niet meer uitgeven dan je verdient, zo simpel is het. En probeer de discipline te vinden om te sparen voor een appeltje voor de dorst.

11 Kijk eens kritisch naar al je spullen
Kijk eens naar alle spullen die je in de loop van de jaren hebt verzameld. Kijk eens of je ruimte in je huis kunt creëren door een aantal van deze dingen weg te doen. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.

12 Ontdek de betekenis van het woord ‘genoeg’
Meer, is niet altijd het antwoord. Wanneer is het genoeg? Wat wil je nou eigenlijk bereiken? Bekijk eens wat genoeg eigenlijk voor jou betekent.

13 Zorg voor een vaste plek
Zorg voor een vaste plek voor je autosleutels, huissleutels, fietssleutels en telefoons. Zorg dat iedereen in het huishouden zijn sleutels en telefoons op die vaste plek legt zodat je nooit meer de stress ervaart van: “Waar zijn mijn sleutels?!”

14 Mediteer
Door te mediteren creëer je rust in je hoofd en leer je te luisteren naar je lichaam en intuïtie.

15 Wandel
Wanneer je regelmatig wandelt dan wordt wandelen een vorm van meditatie die stress vermindert en je energie geeft.

16 Stop met multitasken
Je hoeft niet alles tegelijk te doen of te kunnen. Hoe goed je ook denkt te zijn in multitasken, je presteert beter als jij je focust op één taak.

17 Zeg nee tegen advertenties
Het is een advertentie, gemaakt om jou te overtuigen. Zeg nee tegen alle dingen die je eigenlijk niet nodig hebt.

18 Doe eens niets
Zit af en toe eens stil. Luister naar de stilte of het moment en doe soms gewoon even niets.

19 Plan een rustdag in
De wereld valt niet uiteen wanneer jij een rustdag neemt. Doe aan het eind van de week je telefoon uit, je computer uit en en geniet van de rust die dit met zich mee brengt!

20 Eet simpel
Zorg dat je eet zoals de natuur het heeft bedoeld. Dus pure producten, veel groentes en fruit, noten en plantaardige producten. Geef je lichaam energie door deze simpele en pure voedingsmiddelen.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?