Geluk

Het Plannen van een Financieel Veilige Toekomst

In onze drukke levens schuiven we financiële zaken vaak voor ons uit. We focussen ons op persoonlijke groei, avonturen, relaties en andere directe interesses. Maar financiële planning is iets wat uiteindelijk wel belangrijk is. Het kan gaan om korte termijn doelen, zoals het aflossen van schulden, of middellange termijn plannen, zoals de aankoop of verkoop van een huis. En dan is er nog de lange termijn, zoals pensioenplanning.

Een goede financiële basis is essentieel voor al deze doelen. Het gaat erom keuzes te maken en op tijd actie te ondernemen. Wachten tot het laatste moment kan leiden tot hogere investeringen. Het is daarom verstandig om regelmatig geld opzij te zetten voor onvoorziene omstandigheden, spaardoelen en investeringen. Overweeg om een deel van je spaargeld te beleggen om je vermogen op lange termijn te laten groeien.

Hier zijn enkele financiële doelen en plannen om in gedachten te houden:

• Verzekering: Zorg ervoor dat je de juiste verzekeringen hebt om financiële bescherming te bieden bij onverwachte gebeurtenissen.

• Estate planning: Overweeg het opstellen van een testament en het plannen van je nalatenschap om je bezittingen volgens je wensen te verdelen en erfbelasting te minimaliseren.

• Sparen- en Beleggingsstrategie: Ontwikkel een strategie die past bij je risicotolerantie en financiële doelen wanneer je spaart of belegt.

• Pensioenplanning: Begin op tijd met sparen voor je pensioen, of overweeg privé-pensioenopties als aanvulling op je werkgeverspensioen.

Het bespreken van deze financiële onderwerpen met duidelijke uitleg kan de financiële wereld toegankelijker maken en is noodzakelijk om een goede financiële basis te kunnen leggen. Joke Broere is Pensioenadviseur en Financieel Planner. Een ‘Shiny Job’? Nee, maar wél handig, nodig, noodzakelijk, belangrijk en ga zo maar door. Joke’s doel is om mensen te enthousiasmeren over hun financiën en ze zo aan het plannen te krijgen. 

Samen met een paar ondernemende vrouwen, @InhouseKnowledge en @Meesman Indexbeleggen hebben we een Financieel event opgezet: ‘𝗟𝗮𝗱𝗶𝗲𝘀, 𝗹𝗲𝘁’𝘀 𝘁𝗮𝗹𝗸 𝗺𝗼𝗻𝗲𝘆’. Hier krijg je de kans om te leren, inspiratie op te doen en jezelf te empoweren op het gebied van financiën. 

We hebben inspirerende sprekers en workshops over onderwerpen als beleggen, testamenten, hypotheken en pensioenplanning. Het is een kans om te investeren in je financiële toekomst, en we verwelkomen alle vrouwen die geïnteresseerd zijn. Zet de datum in je agenda en meld je op tijd aan!

Het plannen van je financiële toekomst vergt enige inzet, maar is noodzakelijk om je doelen te bereiken en financiële stabiliteit op de lange termijn te waarborgen. Doe mee en maak financiële planning een positief onderdeel van je leven!

www.meesman.nl/ladies-night