Relaties Single

Praktische tips om alleen maar niet eenzaam te zijn

Geheugensteuntjes als je door een lastige tijd gaat

Single, soms kan het leuk en spannend zijn maar het kan ook eenzaam zijn. Hoe kun je nou alleen zijn zonder je eenzaam te voelen?

1 Omarm de clichés
Trek een leuke outfit aan, koop een nieuwe lippenstift, lucht je hart over mannen en heb plezier met je vriendinnen tijdens een ouderwets avondje stappen. Het kan soms best lastig zijn om de meiden bij elkaar te krijgen, vooral als je wat ouder bent en er meer stellen dan singles in je omgeving zijn. Maar geef niet op, zorg dat je vriendinnen af en toe met je mee gaan en maak de stad ‘onveilig’.

2 Blijf bezig
Het wordt lastiger om thuis sip te zijn over het feit dat je vrijgezel bent als je ervoor zorgt dat je zelf leuke bezigheden hebt. Dit betekent niet dat je moet wegrennen voor je verdriet, want soms mag je best wel eens een avondje op de bank zitten en medelijden met jezelf hebben, maar probeer er niet in te blijven hangen.

-> 13 leuke dingen die je alleen kunt doen

3 Doe dingen alleen
Vooral wanneer je net single bent heb je het gevoel dat je dingen niet alleen kunt ondernemen. Je voelt je misschien kwetsbaar en eenzaam als je er alleen op uitgaat. Maar het kan prima! Het is helemaal niet gek om alleen naar de bioscoop te gaan of om alleen een kookcursus te doen. Want je hoeft niet altijd af te wachten tot een van je vrienden tijd heeft om met je mee te gaan.

4 Alleen rekening houden met jezelf
Als je zaterdagavond thuis wilt blijven om je boek uit te lezen dan is dat precies wat je gaat doen. Je hoeft namelijk niets te overleggen en je hoeft je tegenover niemand te verontschuldigen. Je kunt je vriendinnen uitnodigen om te komen eten en je hoeft dit met niemand te overleggen of je kunt de hele dag in bed Nedflix kijken, geniet ervan!

-> 8 redenen waarom tijd alleen doorbrengen een cadeautje is

5 Ga sporten
In groepsverband sporten is hartstikke leuk. Want natuurlijk kun jij je aanmelden bij de locale sportschool en daar in de apparaten gaan hangen, maar de kans is niet heel groot dat je mensen leert kennen. Wanneer jij je aansluit bij bijvoorbeeld een hardloopclubje, een bootcampclub, schaatslessen neemt of bijvoorbeeld op volleyballes gaat, dan de kans is groot dat je nieuwe mensen leert kennen waar je wellicht ook buiten het sporten om mee kunt afspreken.

6 Houd een dagboek bij
Of je nu wel of niet single bent, je gedachtes en ervaringen op papier zetten is altijd fijn. Het helpt je om je gedachtes te ordenen en om overzicht te krijgen. Daarnaast kun je opschrijven waar je dankbaar voor bent. Soms zijn dit kleine dingen zoals de zon die schijnt maar andere dagen kunnen het grotere dingen zijn. Door een dagboek bij te houden kun jij je een beetje getroost voelen.

-> Wees niet bang om dingen alleen te doen

7 Zorg voor jezelf
Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Ook als je alleen bent. Dus schuif niet elke avond een kant en klaar maaltijd in de magnetron. Jij bent het waard om goed voor te zorgen, doe dit ook. Maak je huis gezellig, steek kaarsen aan, verwen jezelf af en toe met een heerlijke massage of een bezoekje aan de schoonheidsspecialist en wees extra lief voor jezelf.

Neem alle tijd die je nodig hebt om erachter te komen waarom jij fantastisch en uniek bent! Want als je zelfvertrouwen hebt en vertrouwen krijgt in de toekomst dan kun je ook veel meer genieten van de tijd dat je nu single bent.

->Mensen die graag alleen zijn hebben deze bijzondere karaktereigenschappen